Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Kontaktni podatki

Kontaktni podatki Občine Hrastnik

Občina Hrastnik
Pot Vitka Pavliča 5
1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350
Fax.: 03/56 54369
E-pošta: obcina.hrastnik@hrastnik.si

Poslovni čas Občinske uprave
Pon, tor, čet: 8:00-15:00
Sre: 7:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

 

Uradne ure
Pon, tor: 8:00-12:00 in 13:00-15:00
Sre: 7:00-12:00 in 13:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

Teden otroka v našem vrtcu

Skupina »JEŽKI« smo se dobro pripravili na TEDEN OTROKA. Najprej smo se pogovorili, kaj bi radi počeli v tem tednu, saj je to praznik vseh otrok in zato vsi odločajo o dejavnostih. Fantje so si izbrali predvsem igri z lego kockami in telovadbo v telovadnici. Deklice pa so imele več želja. Rade bi plesale, se igrale z instrumenti, risale, barvale in ustvarjale z različnimi materiali, poslušale pravljice in uživale v kuhanju, urejanju frizur, prodajanju igrač ter zdravljenju z malim zdravnikom.

Skupaj smo sestavili načrt ter vsakodnevno pregledovali dejavnosti, ki smo jih izvedli. Obiskali smo tudi Delavski dom, kjer smo si ogledali film Dogodivščine malega bobra. Nekatere je bilo kar malo strah, saj se je bober nekajkrat znašel v nevarnih situacijah. Na koncu so bili srečni, ker je bober ponovno našel svojo mamico.

Ogledali smo si novo knjižnico A: Sovreta, kjer nam je prijazna knjižničarka predstavila zgodbo o otrocih in starših v šoli. Ob zaključku smo se poigrali z njihovimi igračami, lutkami in instrumenti, ki jih imajo v knjižnici. Sposodili smo si nekaj knjig in zgodbic o ježkih v jeseni. Knjižničarka nam je obljubila, da nas bo obiskovala enkrat mesečno v naši »šoli« in nam predstavila nove pravljice in zgodbe.

Na šolskem dvorišču so nas kljub dežju obiskali policisti konjeniki, policist z dvema psičkama in naš stari prijatelj policist, ki nam je pokazal policijsko opremo in pripomočke. Največ otrok se je balo konjev, zato so pri stiku z njimi potrebovali pomoč odraslega. Na koncu so se pohvalili, da so ju pobožali, čeprav sta bila videti zelo velika in nevarna. Policisti so jim razložili, zakaj potrebujejo konje in pse, otroci pa so sklenili, da bodo policisti, ko odrastejo. Tudi vzgojiteljice smo jim pripravile igro O medvedku, ki ni našel svoje dude. Otroci so aktivno sodelovali in se smejali medvedku, ki je jokal in stokal med predstavo.

Ob zaključku tedna smo se tudi posladkali s sladkarijami, ki so jih prinesli otroci in odrasli. Bilo nam je lepo in prijetno, tako kot nam bo še mnogokrat v našem vrtcu.

VZGOJITELJICA:

IVICA JENKO