Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Kontaktni podatki

Kontaktni podatki Občine Hrastnik

Občina Hrastnik
Pot Vitka Pavliča 5
1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350
Fax.: 03/56 54369
E-pošta: obcina.hrastnik@hrastnik.si

Poslovni čas Občinske uprave
Pon, tor, čet: 8:00-15:00
Sre: 7:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

 

Uradne ure
Pon, tor: 8:00-12:00 in 13:00-15:00
Sre: 7:00-12:00 in 13:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

Večer s Tonetom Partljičem

„ Vzdušje je bilo sproščeno, prijazno, za smeh poskrbljeno. Obrisala sem tudi solze ob pisateljevi zgodbi. Partljič ni samo dober pisatelj, ampak tudi pripovedovalec in – igralec!“ Tako je ena izmed obiskovalk v treh kratkih stavkih opisala večer s pisateljem Tonetom Partljičem, ki je gostoval v Knjižnici Antona Sovreta v četrtek, 22. aprila 2010.

Saj to so številni obiskovalci tudi pričakovali. Lepo je poslušati nekoga, ki se ne spreneveda, ki ne obsoja, ki sprejema življenje tako kot je, ki prizna tudi svoje strahove, se zna smejati na svoj račun, ki zna pisati zanimive zgodbe o čemerkoli. Najbolj ga poznamo iz njegovih komedij oziroma TV dramskih priredb, tokrat pa je tekla beseda o manj znanih, a izjemno dobrih knjigah, ki zajemajo njegovo otroštvo in zgodovinske trenutke njegove Pesnice, Marije Snežne, Maribora... Oživljenje z osebami, ki so v resnici živele. Povedal je zanimivost o kratki zgodbi Tetica jaz sem te zdaj prišla, ki govori o njegovi materi. Bila je nezakonski otrok in je v svojih otroških letih z materjo živela pri neusmiljenem gospodarju. „To zgodbo sem želel razširiti v roman, pa mi ni in ni steklo. Kar petindvajset let sem jo nosil v sebi...“ Šele potem je nastal roman Pri Mariji Snežni zvoni. Tudi Starec za plotom je resnična zgodba, saj je pisatelja in pesnika Stanka Majcna, ki se je preselil v Maribor, tudi sam obiskal in pisal članke o njem. Slišal sem, kako trava raste prav tako temelji na spominih na otroštvo. „Ob teh zgodbah te lahko mimogrede napade smejalni krč,“ je izjavil eden izmed poslušalcev.

Za popestritev večera je zapela skupina hrastniških pevcev Nabucco, Venček pesmi za prijatelje in Rudarsko pesem. Za popestritev družabnega dela pa je poskrbel Dejan Mastnak s pestro paleto obloženih kruhkov in izbrane kapljice.

 

Besedilo in slike: Fanči Moljk