Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Kontaktni podatki

Kontaktni podatki Občine Hrastnik

Občina Hrastnik
Pot Vitka Pavliča 5
1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350
Fax.: 03/56 54369
E-pošta: obcina.hrastnik@hrastnik.si

Poslovni čas Občinske uprave
Pon, tor, čet: 8:00-15:00
Sre: 7:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Kontakt za medije
povezani@hrastnik.si

Uradne ure
Pon, tor: 8:00-12:00 in 13:00-15:00
Sre: 7:00-12:00 in 13:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

VRTEC HRASTNIK 'NA EKSPERIMENTALNO POT' PO EVROPI

Vrtec Hrastnik s šolskim letom 2019/20, kot koordinator (nosilec) začenja projekt Erasmus+ s področja eksperimentiranja. V dveletnem projektu bodo kot partnerji z nami sodelovali vrtci iz Litve, Grčije, Bolgarije in Turčije, skupno okrog 800 otrok in 100 zaposlenih.

 

Eksperimentiranje je način igre in s tem učenja, ki je otrokom najbližje in zadnja tri leta smo se v vrtcu Hrastnik, v okviru Samoeavlvacije, intenzivno lotili te teme. Pridobljene izkušnje in veščine so se nam zdele »zrele,« in dovolj kvalitetne, da jih podelimo z drugimi.
Cilji projekta so: različne 'eksperimentalnice' s področja besed, narave, gibanja in uporabe sodobnih tehnologij. Zadnja leta namreč ugotavljamo, da imajo otroci na področjih govora in gibanja največ težav.

 

V okviru projekta, kamor bomo poleg staršev, povabili društva, zavode, organizacije, se želimo še bolj povezati z lokalno skupnostjo. Sodelovanje bo pripomoglo k večji prepoznavnosti nas vseh in ne nazadnje, bomo ime našega kraja ponesli preko meja…
Namen projekta je opolnomočiti otroke za izvajanje eksperimentov vedno in povsod, okrepiti jezikovne kompetence zaposlenih, vključevati več IKT tehnologije v izobraževalni proces, odkriti svet okrog nas (ohranjati naravo) in ga spoznati ter uporabiti za namene raziskovanja (lokalno okolje in lokalni ponudniki).

 

Strokovni delavci bodo na študijskih izmenjavah pridobili dragocene izkušnje, s čimer bodo bogatili svojo vsakodnevno pedagoško prakso.
Z vključitvijo v mednarodni projekt bomo pripomogli k obravnavanju ter spodbujanju razmišljanja o skupnih vrednotah, enakosti, nediskriminaciji in socialnem vključevanjem vseh otrok, ne glede na njihov izvor, in to na področju predšolskega izobraževanja. Izmenjava izkušenj in dobre prakse med partnerji, ki se soočajo s podobnimi situacijami, čeprav je socialni in izobraževalni kontekst različen, bodo pripomogle k večji kakovosti in evropski razsežnosti izobraževanja.
 

V Vrtcu Hrastnik se že veselimo spoznavanja tujih dežel, hkrati pa smo ponosni, da bomo lahko v našem kraju gostili strokovne delavce iz oddaljenih krajev Evrope.

 

Vrtec Hrastnik