Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Kontaktni podatki

Kontaktni podatki Občine Hrastnik

Občina Hrastnik
Pot Vitka Pavliča 5
1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350
Fax.: 03/56 54369
E-pošta: obcina.hrastnik@hrastnik.si

Poslovni čas Občinske uprave
Pon, tor, čet: 8:00-15:00
Sre: 7:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Kontakt za medije
povezani@hrastnik.si

Uradne ure
Pon, tor: 8:00-12:00 in 13:00-15:00
Sre: 7:00-12:00 in 13:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

Zbiralno-nagradna akcija »Oddaj stare aparate v ulične zbiralnike«

V ponedeljek, 9. marca 2020, se v Zasavju prične zbiralno-nagradna akcija zbiranja starih malih aparatov in odpadnih baterij »Oddaj stare aparate v ulični zbiralnik«. Organizira jo družba ZEOS, d. o. o. skupaj z lokalnimi izvajalci javnih služb za ravnanje z odpadki in zasavskimi občinami. V akciji bo aktivno sodelovalo tudi vseh 12 osnovnih šol.

 

Tako občine kot šole se bodo z zbiranjem starih malih aparatov in odpadnih baterij v uličnih zbiralnikih potegovale za glavne nagrade – zasavske osnovne šole za nastop raperja Zlatka in zasavske občine za stand-up komika Teškya. Akcija se bo zaključila 26. marca 2020.


Organizatorji želijo z akcijo lokalno prebivalstvo spomniti na infrastrukturno mrežo zbiranja starih malih aparatov in odpadnih baterij – na sivo-zelene ulične zbiralnike.

 

V Občini Hrastnik akcijo izvajamo s partnerjem KSP Hrastnik, d. d., zbiranje pa bo potekalo v sklopu projekta Life Gospodarjenje z e-odpadki, ki je sofinanciran s strani Ministrstva za okolje in prostor ter Evropske komisije. Stare aparate bodo lahko zbirale vse občanke in občani - posamezniki in podjetja, ki bodo želeli oddati svoje odpadne aparate in baterije. S svojo oddajo bodo lahko pomagali do zmage svoji občini (če bodo e-odpadke oddali v katerikoli zbiralnik v njihovi občini) in dodatno še določeni osnovni šoli (če bodo e-odpadke oddali ravno v zbiralnik na dvorišču izbrane šole).


V sklopu akcije se bo zbiralo male gospodinjske aparate (električne mešalnike, likalnike, tehtnice, ure, grelnike vode, ožemalnike, opekače kruha …), prenosne baterije in akumulatorje, elektronske igrače in računalniško opremo ter zabavno elektroniko (mobilne telefone, računalnike, tiskalnike, zvočnike, kalkulatorje, polnilce, fotoaparate, slušalke …) ter drugo malo opremo in orodje (sušilnike, električna orodja, brivnike, luči).


V akciji se ne bo zbiralo TV in monitorjev ter sijalk, saj se lahko ob oddaji v ulični zbiralnik razbijejo. Prav tako ne večjih aparatov kot so pralni stroji, štedilniki, hladilniki, ki pa so tudi preveliki za tovrstne zbiralnike. V ulične zbiralnike tudi ne sodijo kakršni koli drugi odpadki.


Občanke in občane zato vabimo, da po svojih predalih, kleteh in podstrešju  hitro poiščejo svoje odslužene male aparate in baterije ter jih v času akcije oddajo v enega izmed uličnih zbiralnikov v Občini Hrastnik.