Dogodek

Domov / 

Seznam dogodkov  / 

Dogodek

Nazaj

Misli EKO ...

Evropska unija si z različnimi ukrepi že vrsto let prizadeva spodbujati preprečevanje nastajanja odpadkov. Ena najbolj odmevnih in najuglednejših akcij na tem področju je Evropski teden zmanjševanja odpadkov (ETZO), v kateri je v preteklih letih sodelovalo več kot 30 držav iz vse Evrope (med njimi tudi Slovenija), z več kot 25.000 ozaveščevalnimi aktivnostmi. Tako kot v drugih evropskih državah, se tudi v Sloveniji delež odpadkov zaradi množične potrošnje iz leta v leto povečuje. Po 'pravilu' kupi – uporabi – zavrzi je samo v letu 2017 povprečen Evropejec pridelal kar 487 kg odpadkov, povprečen Slovenec pa le 10 kg manj.

 


Evropski teden zmanjševanja odpadkov, ki poteka od 16. 11. 2019 do 24. 11. 2019, je letos posvečen ozaveščanju ter izobraževanju o preprečevanju nastajanja odpadkov in njihovi ponovni uporabi.

 

                                                Zato vas v ponedeljek, 18. 11. 2019,

                                      vabimo v prostore Mladinskega centra Hrastnik,

                                   kjer bo od 17. ure dalje potekala akcija ''Misli eko…''.

 

 

V sklopu akcije boste lahko z ostalimi udeleženci izmenjali do 3 kose rabljenih, a lepo ohranjenih oblačil. Svoja rabljena oblačila lahko v prostorih MCH-ja oddate med delovnim časom vse od četrtka, 14. 11. 2019 dalje, lahko pa jih prinesete tudi neposredno na dogodek in jih zamenjate za tista, ki so vam všeč.

 

Najmlajši obiskovalci se bodo v sklopu akcije lahko udeležili ustvarjalne delavnice iz odpadne embalaže, vsi ostali pa se boste lahko naučili izdelati nakupovalno vrečko za sadje in zelenjavo iz starih zaves.

 

Tekom izmenjave lahko prisluhnete tudi zanimivemu predavanju na temo življenja brez odpadkov in prelistate katero od izbranih gradiv iz Zelene knjižnice.


Vabljeni k druženju, na katerem bomo skupaj spoznavali, kako na zanimiv način pristopiti k ponovni uporabi oblačil in drugih izdelkov!


Občina Hrastnik v sodelovanju z Mladinskim centrom Hrastnik, KSP Hrastnik, d.d., Občinsko zvezo prijateljev mladine Hrastnik, Knjižnico Antona Sovreta Hrastnik in Območnim združenjem Rdečega križa Slovenije Hrastnik.