Dogodek

Domov / 

Seznam dogodkov  / 

Dogodek

Nazaj

Pogovorni večer z Anito Ogulin in Borutom Brezarjem

Gibanja za dostojno delo in socialno družbo in Zmajeva luknja vabita na pogovorni večer O revščini in dostojnem delu z Anito Ogulin in Borutom Brezarjem. Pogovorni večer bo obenem tudi edinstvena priložnost za predstavitev zbornika z naslovom Dostojno delo: Ne živim, da delam, ampak delam, da živim, ki bo prvič predstavljen ravno na dogodku, ki ga bodo gostili v Kinodvorani na Dolu pri Hrastniku, v sredo, 18. aprila ob 19.00. Pogovorni večer bo potekal v sklopu 23. Slovenskih dnevov knjige, ki jih vsako leto organizira Društvo Slovenskih pisateljev. Zmajeva luknja ter z njo Hrastnik, pa bo tako že drugo leto partnersko mesto te pomembne vseslovenske akcije.

Anita Ogulin je izjemna ženska, humanitarna delavka, ki že vrsto let s humanitarnimi projekti pomaga najranljivejšim skupinam prebivalcev v Sloveniji. Leta 2012 je bila izbrana za Slovenko leta (v kategoriji moških in žensk), leto kasneje pa je bila Delova osebnost leta. Anita Ogulin vodi Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, pod okrilje katerega sodi tudi eden najbolj prepoznavnih humanitarnih projektov v Sloveniji, Botrstvo.

Borut Brezar je dolgoleten aktivist Gibanja za dostojno delo in socialno družbo, je tudi urednik zbornika Dostojno delo: Ne živim, da delam, ampak delam, da živim. Zbornik je sestavljen iz strokovnih prispevkov in osebnih zgodb prekarnih delavcev in je prvi tovrsten primer v Sloveniji.

Zbornik bo podarjen vsem, ki boste donirali vsaj 10 evrov v sklad Volja vselej najde pot. Vsi prispevki bodo namenjeni za pomoč družinam v stiski iz vse Slovenije, ki jim pomagajo v okviru humanitarnih programov Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Na pogovornem večeru, bodo prisotni tudi nekateri avtorji in avtorice prispevkov v zborniku.

Podatki za donacijo:

Prejemnik: ZPM Lj. Moste-Polje, Proletarska 1, Ljubljana

IBAN: SI56 3300 0000 1303 865,  BIC: HAABSI22, Sklic: SI 00 400-1

Koda namena: CHAR, Namen: Humanitarna pomoč

 
Vljudno vabljeni v Kinodvorano na Dolu pri Hrastniku!