V središču

Domov / 

Arhiv v središču  / 

V središču

Nazaj

Kontaktni podatki

Kontaktni podatki Občine Hrastnik

Občina Hrastnik
Pot Vitka Pavliča 5
1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350
Fax.: 03/56 54369
E-pošta: obcina.hrastnik@hrastnik.si

Poslovni čas Občinske uprave
Pon, tor, čet: 8:00-15:00
Sre: 7:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

 

Uradne ure
Pon, tor: 8:00-12:00 in 13:00-15:00
Sre: 7:00-12:00 in 13:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

3. julij - praznik občine Hrastnik

 

Na predvečer praznika občine Hrastnik, 2. julija 2013, je v Delavskem domu potekala osrednja slovesnost s podelitvijo občinskih priznanj za leto 2013. Srebrno priznanje za dosežke na gospodarskem področju je prejela Ivanka Rožej. Bronasta priznanja za delo in uspehe na področju društvenih dejavnosti pa so prejeli Karli Plazar (Pevsko društvo Steklar), Janez Košir (Prostovoljno gasilsko društvo Dol pri Hrastniku) in Čebelarsko društvo Hrastnik. Župan občine Hrastnik Miran Jerič se je v slavnostnem nagovoru zahvalil vsem, ki predano delajo za Hrastnik in njegove prebivalce.

 

Župan je podelil zlata županova peresa najboljšim učenkam Osnovne šole Narodnega heroja Rajka Hrastnik. Za svojo odličnost in izjemne dosežke so bile nagrajene Anja Šurina, Maša Marinkovič in Maja Pavčnik. Župan je ob tem spomnil tudi na ostale učence, ki so nas celo leto razveseljevali s svojimi uspehi na različnih tekmovanjih in natečajih.  

 

V slavnostnem nagovoru je izpostavil, da moramo iz te krize in izkušenj potegniti nauk in ne ponavljati napak. "Ne podcenjujmo lastnih dosežkov in uspehov," je dejal župan in poudaril, da se v Hrastniku gradi in da proračun občine Hrastnik ostaja razvojno naravnan, saj se zavedamo, da prav investicije spodbujajo gospodarstvo in da je ena naših ključnih nalog ustvariti podporno okolje, ki bo privlačno za razvoj gospodarstva. Povedal je še, da smo ponosni na naša inovativna podjetja ter kreativne posameznike, ki dobivajo nagrade doma in po svetu ter žanjejo dobre poslovne rezultate. 

 

"V teh dneh pričakujemo, da bo vlada podprla program spodbujanja konkurenčnosti in ukrepov razvojne podpore za občine Hrastnik, Radeče in Trbovlje. Tako bodo zagotovljena dodatna sredstva, ki bodo na podlagi javnega razpisa na razpolago obstoječim in novim družbam, " je dejal Jerič in izrazil upanje, da bodo iz tega  ustvarjena nova delovna mesta in spodbujena vlaganja v razvoj ter tako vzpostavljeni pogoji za dolgoročno gospodarsko rast.

 

Povedal je še, da so se v občini Hrastnik vključili tudi v javno razpravo in izrazili ostro nasprotovanje predlogu novega davka na nepremičnine, ki bi pomenil izpad dohodka občine Hrastnik za več kot pol milijona evrov. "Za naš proračun je ta finančni vir vitalnega pomena," je opozoril župan in dodal, da se na ravni države premalo zavedajo, da so lokalne skupnosti tiste, ki pomagajo vzdrževati socialni mir v državi, saj s številnimi ukrepi blažijo težke socialne razmere. 

 

Poleg prejemnikov letošnjih nagrad in priznanj so bili posebne pozornosti deležni tudi v društvih in organizacijah, ki v tem letu praznujejo svoje jubileje. Rudarska godba, ki praznuje 160. obletnico, in Glasbene šola Hrastnik, ki deluje že 60 let, sta delček svojega bogatega ustvarjalnega opusa predstavili v kulturnem programu prireditve.

 

Jani Medvešek

Fotografije: Branko Klančar

 

 

                                                            Drage Hrastničanke in Hrastničani!

 

Ob 3. juliju  - prazniku občine Hrastnik - vsem toplo čestitamo. Iskrene čestitke pa gredo tudi rudarjem ob njihovem stanovskem prazniku.

 

Naj bodo ti dnevi spomin na 3. julij 1934, ko so rudarji pokazali odločnost, pokončnost in pogum v boju za boljše življenje. Prav te lastnosti nam bodo tudi danes pomagale poiskati odgovore kako do lepše skupne prihodnosti.

 

Srečno Hrastnik!

 

Miran Jerič

župan občine Hrastnik