Župan

Kontaktne informacije

g. Miran Jerič

Tel.:03/56-54-350
Fax.:03/56-54-369
Elektronski naslov: zupan@hrastnik.si

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

Župan

 

Župan Miran Jerič

 

Miran Jerič se je rodil 6. junija 1958 v Trbovljah. Mladost je preživel v Krnicah, po poroki se je preselil na Dol, sedaj pa že več kot desetletje z družino živi v Hrastniku. Po zaključenem šolanju na Srednji tehnični šoli v Trbovljah, smer elektrotehnik, se je zaposlil v TKI Hrastnik. Delo je nadaljeval na vojnem odseku občine Hrastnik, kjer je postal načelnik Oddelka za ljudsko obrambo. Dva mandata je bil član občinskega Izvršnega sveta, na volitvah 1992 pa je bil izvoljen v Državni zbor Republike Slovenije. Volivci so mu mandat podaljšali tudi na volitvah leta 1996, 2000, 2004 in 2008. Vseskozi je bil tudi član Občinskega sveta občine Hrastnik. Leta 2002 je bil tudi prvič izvoljen za župana občine Hrastnik, prav tako leta 2006 in leta 2010, funkcijo pa je ves čas opravljal neprofesionalno.

Miran Jerič je tudi športni navdušenec in podpira delo z mladimi v različnih športnih dejavnostih. Sam je v osnovni šoli pričel z igranjem košarke, kateri je ostal zvest do danes. Bil je tudi dolgoletni predsednik Košarkarskega kluba GD Hrastnik, ki nastopa v I.b slovenski ligi, hkrati pa je tudi že več let član Nadzornega sveta Košarkarske zveze Slovenije. 

Prav tako je navdušen podpornik kajakaškega športa ter svetovnega prvaka v kajaku na divjih vodah Petra Kavzerja in ga skupaj z navijači redno spremlja na njegovih tekmovanjih.

Miran Jerič je tudi podporni in častni član številnih drugih društev, od gasilskih, športnih, kulturnih, do lovskih družin in drugih združenj.