V središču

Domov / 

Arhiv v središču  / 

V središču

Nazaj

Občina Hrastnik

Kontaktne informacije

Občina Hrastnik

Pot Vitka Pavliča 5

1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350

Fax.: 03/56 54369

E: obcina.hrastnik@hrastnik.si

 

Uradne ure (vložišče)

Pon, tor, čet, pet: 8:00 – 12:00

Sre: 8:00 - 12:00, 14:00 - 17:00

 

Uradne ure (stranke)

Pon, pet: 8:00 – 12:00

Sre: 8:00 - 12:00, 14:00 - 17:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

3. julij - praznik občine Hrastnik

Mineva že okroglih 80 let od velike rudarske stavke, ko so se rudarji uprli in se borili za svoje pravice in boljše življenje, od dogodka torej s katerim obeležujemo praznik naše občine. Na predvečer praznika, 2. julija 2014, je v Delavskem domu potekala osrednja slovesnost s podelitvijo občinskih priznanj za leto 2014. Zlato občinsko priznanje za delo in uspehe na gospodarskem področju je prejel direktor Steklarne Hrastnik Andrej Božič. Srebrno priznanje je prejela direktorica Forsteka Majda Krošlin. Bronasta priznanja za delo in uspehe na področju društvenih dejavnosti pa so dobili Rudi Pušnik iz Planinskega društva Hrastnik, vodja MoPZ Svoboda, Ivo Restar, in Ribiška družina Hrastnik, ki letos praznuje 60 let delovanja.

 


Župan občine Hrastniki Miran Jerič je podelil tudi zlata županova peresa najboljšim učencem Osnovne šole Narodnega heroja Rajka Hrastnik. Za svojo odličnost in izjemne dosežke so bili nagrajeni Urška Velikonja, Žan Bratuša in Barbara Haberl. Ob tem je spomnil tudi na ostale učence, ki so nas celo leto razveseljevali s svojimi uspehi na različnih tekmovanjih in natečajih.  

V slavnostnem nagovoru je župan Miran Jerič izpostavil, da smo tudi ob letošnji stavki podpirali rudarje in spomnil, da lokalna skupnost že leta opozarja državo naj izpolni svoj dolg do generacij rudarjev, do Hrastnika in njenih prebivalcev: "Država mora zagotoviti sredstva za ustrezen kadrovsko-socialni program, za poplačilo kreditov, strokovno in varno zapiranje rudnika ter sanacijo degradiranih površin."

Dejal je še, da smo si ne glede na razmere v državi sami svojo pot začrtali na novo. Sprejeli smo razvojni program občine Hrastnik za nadaljnjih šest let in se zavezali, da bo občina Hrastnik na temeljih tradicije in načelih trajnostnega razvoja gradila prodorno in odprto skupnost ter privlačnejši Hrastnik. "Predlagamo vrsto konkretnih ukrepov, ki spodbujajo razvoj gospodarstva, podjetnost in ustvarjanje novih delovnih mest ter prispevajo k vzpostavljanju zdravega in dobro organiziranega življenjskega okolja," je pojasnil Jerič.

Župan je še posebej opozoril tudi na položaj mladih v današnji družbi in dejal, da bomo morali poiskati resnične razvojne alternative, nove načine razmišljanja in življenja: "Mladim moramo odpreti čim širše perspektive in možnost, da si zagotovijo dostojno samostojnost dovolj zgodaj. Samo tako bodo družbi lahko dali ustvarjalni prispevek, ki ga potrebujemo in samo to je prava pot do medgeneracijske solidarnosti."

Zahvalil se je vsem Hrastničanom, ki s svojim delom in zgledom ustvarjajo našo skupnost in zagotavljajo njeno uspešnost. "Potrebujemo ljudi, ki znajo izpeljati projekte. Potrebujemo ustvarjalnost, podjetnost in dobro sodelovanje za uresničevanje vizij," je dejal župan in izrazil veselje, da sta med dobitniki občinskih priznanj dva odlična gospodarstvenika, ki dokazujeta, da se tudi iz Hrastnika lahko pride daleč v svet, med najboljše in najbolj prodorne.

Številni obiskovalci, ki so do zadnjega kotička napolnili dvorano delavskega doma, so bili navdušeni tudi nad izborom glasbenega programa. Najprej je nastopil izjemni saksofonist Oskar Laznik, ki ga je na klavirju spremljal pianist Tadej Horvat. V zadnjem delu pa sta se izkazala energična pianistka Tjaša Šketako in mojster na klarinetu Uroš Razpotnik. Mnogi obiskovalci so bili prijetno presenečeni, saj niso vedeli, da imamo med mladimi Hrastničani takšne izjemne in mednarodno priznane glasbene umetnike.

 

 

                                                            Drage Hrastničanke in Hrastničani!

 

Ob 3. juliju  - prazniku občine Hrastnik - vsem toplo čestitamo. Iskrene čestitke pa gredo tudi rudarjem ob njihovem stanovskem prazniku.

 

80 let že mineva od gladovne stavke rudarjev, v spomin na katero praznujemo naš občinski praznik. Tudi danes premoremo odločnost in pogum s katerim bomo našo skupnost pripeljali do gospodarskega razvoja in višje kakovosti bivanja za vse generacije.

 

Srečno Hrastnik!

 

Miran Jerič

župan občine Hrastnik


-------------------------------------------------------------------
Fotografije: Branko Klančar