V središču

Domov / 

Arhiv v središču  / 

V središču

Nazaj

Kontaktni podatki

Kontaktni podatki Občine Hrastnik

Občina Hrastnik
Pot Vitka Pavliča 5
1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350
Fax.: 03/56 54369
E-pošta: obcina.hrastnik@hrastnik.si

Poslovni čas Občinske uprave
Pon, tor, čet: 8:00-15:00
Sre: 7:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Kontakt za medije
povezani@hrastnik.si

Uradne ure
Pon, tor: 8:00-12:00 in 13:00-15:00
Sre: 7:00-12:00 in 13:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

AKTUALNI UKREPI V OBČINI HRASTNIK (KORONAVIRUS)

INFORMACIJE OBČINE HRASTNIK

 

Informacije dnevno dopolnjujemo in osvežujemo. Vse najpomembnejše informacije o ukrepih za zajezitev širjenja koronavirusa v Občini Hrastnik. 

 

 

14. 5. 2020

Strokovno priporočilo lastnikom, upravnikom in vzdrževalcem hišnega vodovodnega omrežja v objektih po daljši prekinitvi rabe pitne vode

Zastajanje pitne vode v HVO lahko povzroči poslabšanje kakovosti pitne vode in potencialno
tveganje za zdravje ljudi. Daljši zastoj pitne vode pomeni možnost razvoja mikroorganizmov v
pitni vodi in povišane koncentracije kovin, aditivov, polimerov in drugih snovi, ki prehajajo iz
materialov, ki so v stiku s pitno vodo. Da ne bi prišlo do tveganj za zdravje zaradi zastoja pitne vode v HVO, so vam na voljo KRATKA PRIPOROČILA za pripravo hišnega vodovodnega omrežja za ponovno uporabo.

 

 

11. 5. 2020

Vlada RS je na svoji 37. dopisni seji, ki je potekala 8. 5. 2020 izdala Odlok o prenehanju veljavnosti Odloka o začasnih ukrepih na področju zdravstvene dejavnosti zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 in Odlok o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije. Izdan je bil tudi Odlok o spremembi in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih. KLIK

 

 

5. 5. 2020

PONOVNO ODPRTJE POSLOVNIH PROSTOROV KSP HRASTNIK, d. d.

 

Danes so se ponovno odprla vrata KSP Hrastnik, d. d., za vse uporabnike njihovih storitev in poslovne partnerje. Vse obiskovalce prosijo, da upoštevajo preventivne ukrepe in priporočila NIJZ za
zaščito zdravja prebivalcev - upoštevati je potrebno medosebno varnostno razdaljo med čakajočimi (razdalja med čakajočimi pri blagajni ali pred vstopom v pisarno mora biti najmanj 2 metra, v posamezno pisarno se lahko vstopa le posamično), na obrazu je potrebno imeti masko in si na vhodu razkužiti roke. 

 

29. 4. 2020

KNJIŽNICA PO PRAZNIKIH ODPIRA VRATA

Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik bo v ponedeljek, 4. maja, ponovno odprla svoja vrata, a zaenkrat po skrajšanem (poletnem) obratovalnem času, in sicer:

 

ponedeljek, torek, sreda 13.00 do 19.00
četrtek, petek 8.00 do 14.00
(zaprto ob sobotah, nedeljah, praznikih).

  

Pomembne informacije:

- Knjižnica bo odprta za vračilo in prevzem vnaprej naročenega gradiva, ki čaka na uporabnika na način pultnega pristopa. Uporabniki gradivo rezervirate preko storitve Moja knjižnica, telefona 040 175 886 ali e-pošte knjiznicahra@hra.sik.si.

- Do nadaljnjega e-učilnica in čitalnica ne bosta na voljo, prav tako v knjižnici ne bo dovoljeno daljše zadrževanje. Upoštevati je potrebno tudi vsa varnostna pravila - vzdrževanje osebne razdalje, obvezna uporaba maske, razkuževanje rok ob vstopu.

- Še naprej se bo izvajala storitev dostave za dom za ranljive skupine (starejši, bolni, osebe v samoizolaciji).

- Zamudnina za izposojo knjig ne bo zaračunana za obdobje od 13. marca do 15. maja 2020.

- Do nadaljnjega v knjižnici ne bo organiziranih nobenih prireditev.

 

Še vedno pa ste seveda vabljeni k uporabi storitev elektronske knjižnice (e-knjige, e-časopisi ter drugi e-viri).

 

 

23. 4. 2020

ODPIRANJE ZUNANJIH POVRŠIN

 

 

TENIS IGRIŠČA
Tenis klub Hrastnik sporoča, da z današnjim dnem odpirajo teniška igrišča. Trenutno je dovoljenja le igra posameznikov (igra dvojic še ne), upoštevati pa je potrebno tudi varnostna navodila. Več o odprtju, načinu rezervacije igrišča, članarini ... KLIK.

 

PLEZALNI STENI
Ponovno sta odprti tudi plezališči pod Škalo in v Dolski gmajni. Tudi pri uporabi plezališč veljajo posebna navodila - Alpinistični odsek Špaltna.

 

PO PRVOMAJSKIH PRAZNIKIH ODPRTJE TRŽNICE

V četrtek, 7. maja, se ponovno odpira hrastniška tržnica, in sicer ob običajnih tržnih dneh (četrtek, petek, sobota). Do nadaljnjega je možna le prodaja prehranskih, cvetličarskih in vrtnarskih izdelkov ter materialov.

 

Prodajalci in kupci bodo morali pri trgovanju na tržnici upoštevati navodila NIJZ, ki veljajo v času epidemije (varnostna razdalja, omejeno število kupcev, uporaba zaščitnih sredstev za nos, usta in roke, higiena rok in kašlja …).

 

Navodila za obiskovalce:
- Dosledno skrbite za higieno rok in kašlja.
- Upoštevajte medsebojno razdaljo (vsaj 2 metra).
- Pri rokovanju z denarjem in nakupljenim blagom uporabljajte rokavice.
- Po končanem nakupovanju si razkužite roke.
- Prepovedano je zadrževanje v skupini in vsakršno druženje.
- V primeru slabega počutja ali bolezenskih znakov takoj zapustite tržnico.

 

KSP Hrastnik, d. d., bo kot upravljalec tržnice nadzoroval upoštevanje pravil NIJZ ter po koncu tržnega dne izvedel razkuževanje tržnice. 

 

 

 

 

 

 

 

 

18. 4. 2020

ZBRANE NAJNOVEJŠE SPREMEMBE


1. PRODAJA BLAGA IN STORITEV
Vlada RS je na svoji 11. redni seji izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v RS.

Z namenom postopnega sproščanja ukrepov se že obstoječim izjemam v 2. členu dodajo nove izjeme (navedene od 15. do 24. točke), in sicer:
 
15. prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo gradbeno - inštalaterski material, tehnično blago ali pohištvo,
16. prodajalne do velikosti 400 m2  prodajnega prostora, z izjemo prodajaln v trgovskih centrih,
17. specializirane prodajalne za prodajo avtomobilov in koles,
18. kemične čistilnice in servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil in vzdrževanja tehničnega blaga,
19. servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil in vzdrževanja motornih vozil in koles (na primer vulkanizerske, avtoličarske, avtokleparske, delavnice za popravilo koles),
20. storitve, ki se opravljajo na prostem in pri katerih se lahko zagotovi, da ne prihaja do stikov s potrošniki (na primer vrtnarske storitve, krovska dela, fasaderska dela),
21. osebni prevzem blaga ali hrane na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki,
22. frizerski in kozmetični saloni,
23. športno-rekreativne storitve na prostem, v športnih objektih na prostem in na površinah za šport v naravi ob ohranjanju varne razdalje do drugih,
24. saloni za nego psov in mačk ter ostalih živali.

 

Ta odlok začne veljati v ponedeljek, 20. aprila 2020, razen 16., 22. in 24. točke, ki začnejo veljati 4. maja 2020.


V prodajalnah iz 15. in 16. točke lahko nakup v času od 8.00 do 9.30 opravijo izključno ranljive skupine (na primer invalidi, starejši od 65 let, nosečnice). Starejši od 65 let lahko opravijo nakup samo v tem času. Potrošnik, starejši od 65 let, po potrebi izkazuje svojo pravico do nakupa v tem rezerviranem terminu z osebnim dokumentom.


2. TEHNIČNI PREGLEDI
Vlada z 20. aprilom sprošča prepoved opravljanja tehničnih pregledov in ostalih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil. Veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil, se v vsakem primeru podaljšuje do 19. junija 2020. Več informacij KLIK.


3. JAVNI PREVOZ
Vlada z 20. aprilom odpravlja prepoved za nekatere oblike javnega linijskega prevoza. S tem omogoča sprostitev izvajanja posebnih linijskih prevozov, ki jih organizirajo gospodarski subjekti za prevoz zaposlenih na delovno mesto. Več informacij KLIK.


4. FINANČNE POMOČI
Vlada RS je pri Finančni upravi RS odprla proračunsko postavko za izredno pomoč v obliki mesečnega temeljnega dohodka.  Za izplačilo mesečnega temeljnega dohodka mora upravičenec preko informacijskega sistema Finančne uprave RS predložiti izjavo, s katero izjavlja, da je oseba, kot jo opredeljuje 34. člen interventnega zakona in da zaradi epidemije ne more opravljati dejavnosti ali jo opravlja v bistveno zmanjšanem obsegu. Študenti, ne pozabite, tudi vi morate oddati vlogo za finančno pomoč. Več informacij KLIK

 

5. SEZONSKA DELA
Od 18. aprila so dopuščena vzdrževalna in sezonska dela na zasebnih zemljiščih izven občine prebivanja, s tem, da je treba imeti pri sebi izpisek iz zemljiške knjige ali drugo listino, ki dokazuje pravico do uporabe zemljišča ali objekta in lastnoročno podpisano izjavo (vzorec izjave).

 

6. ŠPORT IN REKREACIJA
Od 20. aprila so dovoljene športno-rekreativne storitve na prostem, v športnih objektih na prostem in na površinah za šport v naravi ob ohranjanju varne razdalje do drugih.


Še vedno je pri vseh aktivnostih potrebno upoštevati vsa navodila in priporočila, ki veljajo v času epidemije.

 

 

17. 4. 2020

KSP OBVESTILO

KSP Hrastnik, d. d., po navodilih NIJZ obvešča lastnike in upravnike objektov v javni uporabi (vzgojno-varstvene in izobraževalne ustanove, gostinski objekti, objekti za izvajanje higienske nege, poslovne stavbe …), da je pred ponovnim odprtjem dejavnosti potrebno izvesti spiranje hišnega vodovodnega omrežja in pri tem smiselno uporabiti navodila na povezavi.

Več koristnih informacij podanih s strani NIJZ je dosegljivih na njihovi spletni strani.

 

 

16. 4. 2020

Sprejeti dodatni ukrepi v Domu starejših Hrastnik

V preteklih dneh je Vlada RS imenovala koordinatorje za dodatne ukrepe v domovih za starejše.

Koordinatorki za Zasavje, dr. Alenka Forte ter dr. Irena Manfredo, sta skupaj z direktorjem Doma starejših Hrastnik, glavno sestro v domu, županom Markom Funklom, poveljnikom Civilne zaščite Občine Hrastnik ter s predstavniki Zdravstvenega doma Hrastnik sprejeli dodatne ukrepe.

V skladu s sprejetimi ukrepi so se tako uredili ločeni prostori za vse, ki bi v domu imeli sum na okužbo ali bili okuženi s koronavirusom, zagotovile so se dodatne postelje in pregrade v prostorih ter sprejeli ukrepi za ločeno prihajanje in odhajanje zdravniškega in drugega osebja v primeru okužbe.

Danes smo iz Ljubljane prejeli še kontejner v katerem so zagotovljeni ločeni tuši, stranišča in garderoba za osebje.

Naj poudarimo, da so ukrepi preventivni in da v Domu starejših Hrastnik zaenkrat ni okuženih ali takšnih s sumom na okužbo.

 

ČVEKIFON

Pod taktirko društva Humanitarček je zaživel ČvekiFON - prvi in edini tovrstni brezplačni klepetalnik starejših s starejšimi.

ČvekiFON je:
- enostaven (pokličeš 080 38 07 in slediš navodilom)
- brezplačen (brez skrbi lahko klepetate ure in ure)
- varen (številka klicatelja in klicočega je skrita)
- deluje 7 dni v tednu med 8.00 - 20.00 (tudi ob vikendih, ko večina prostovoljskih linij počiva).

Več informacij na spletni strani ČvekiFON.

 

POMOČ OSEBAM Z DEMENCO
Pri društvu Spominčica - Alzheimer Slovenija so v času epidemije še bolj aktivni, saj trenutna situacija predstavlja velik izziv za ljudi z demenco. Svojcem ali osebam z demenco, ki potrebujejo nasvet, podporo, razumevanje, ideje za aktivnosti doma ... so na voljo na svetovalnem telefonu 059 305 555 (vse dni v tednu med 9. in 18. uro) ali na svetovanje@spomincica.si. Več informacij in nasvetov na spletni strani Spominčiča.

 

 

10. 4. 2020

Dostava knjig na dom

Knjižnica Hrastnik sporoča, da lahko od ponedeljka, 13. aprila, knjižnično gradivo NAROČITE (naredite rezervacijo) preko servisa Moja knjižnica, do katerega dostopate preko kataloga Cobiss+, hkrati pa na e-naslov knjiznicahra@hra.sik.si sporočite naslov, kamor želite prejeti pošiljko in telefonsko številko, na katero vas lahko pokličejo.

Naročite lahko samo gradivo, ki ga NUJNO potrebujete (študijsko in maturitetno gradivo, bralna značka in domače branje).

V kolikor še nimate gesla za dostop do servisa Moja knjižnica, jih pokličite na 040 175 886 ali pa pišite na  knjiznicahra@hra.sik.si in vam ga bodo dodelili.

Gradivo bodo na dom dostavili člani štaba CZ Občine Hrastnik, dostava je možna samo znotraj občine Hrastnik in se bo vršila ob četrtkih od 10.00 do 12.00.

Gradiva ni potrebno vračati do konca teh razmer. Vrnili ga boste v knjižnico, ko bo ponovno odprta za obiskovalce. Storitev se bo izvajala brez neposrednega stika z uporabniki in upoštevajoč vsa priporočila NIJZ in drugih pristojnih organov.

 

CEROZ (ZBIRNI CENTER)

Uporabnike obveščamo, da je Zbirni center za sprejem odpadkov ponovno odprt, vendar s spremenjenim delovnim časom, in sicer od ponedeljka do petka od 06.00 do 14.00.

 

TELEFON za psihološko podporo ob epidemiji - 041 443 443

Društvo psihologov Slovenije je v partnerstvu z NIJZ vzpostavilo telefonsko številko za psihološko pomoč ljudem, ki se v času epidemije in z njo povezanih kriznih ukrepov soočajo z različnimi stiskami. Preko telefona bo pomoč nudilo več kot 200 izkušenih psihologov in psihoterapevtov.

Telefon je namenjen krajšim pogovorom za:
- čustveno podporo pri obvladovanju tesnobe, strahu, jeze in drugih čustvenih stanj ter z njimi povezanih odzivov,
- podporo obolelim in svojcem oseb z boleznijo COVID-19,
- podporo ob izgubi bližnjega zaradi bolezni COVID-19,
- priporočila in podporo pri vzgoji otrok in izvajanju šolskih obveznosti v teh posebnih okoliščinah,
- podporo ob soočanju s partnersko krizo v času bivanja v izolaciji,
- razmislek o drugih duševnih spremembah, ki jih doživljamo v tem obdobju.

Telefon za psihološko podporo deluje vsak dan:
- delavniki: od 16.00 do 24..00
- sobota in nedelja: 12.00 do 24.00.

 

 

9. 4. 2020

MASKE IN HRASTOV LIST

V torek so vsa hrastniška gospodinjstva prejela dve zaščitni pralni maski, danes pa še posebno aprilsko številko časopisa Hrastov list, v kateri so združene vse pomembne in aktualne informacije glede epidemije koronavirusa (ukrepi, delovni časi, informacije javnih zavodov, delo CZ, pomoč v stiski ...). Časopis je na voljo tudi v elektronski obliki.

 

AKCIJA ZBIRANJA RAČUNALNIKOV

Vladni ukrep zaprtja šol je s seboj prinesel marsikateri izziv, predvsem pri poučevanju na daljavo. Vsi učenci namreč doma nimajo računalnika (problem je tudi v družinah, kjer je za več šoloobveznih otrok na voljo le en računalnik), zato je učencem na pomoč že priskočila OŠ.

Akcijo pomoči pa je začel tudi Rdeči križ Hrastnik, saj si želimo, da bi tudi po koncu epidemije vsi otroci imeli možnost uporabe računalnika. RK Hrastnik zato v okviru akcije zbira monitorje, računalnike, tiskalnike, tipkovnice, miške in tablične računalnike.

V kolikor imate doma kaj od navedenega in to lahko pogrešate, prosimo, da pokličete RK Hrastnik na številko 03 56 67 750 in se dogovorite z prevzem

 

GPU ODGOVARJA NA VPRAŠANJA

Generalna policijska uprava (GPU) obvešča, da je ustanovljena nova skupina, ki odgovarja na vprašanja občanov glede omejitve gibanja in podobno. Občani lahko tako odslej pišete na info.koronavirus@policija.si.

 

ZAPRTA POT MIMO DOMA

Dom starejših Hrastnik obvešča, da je do preklica zaprta sprehajalna pot mimo doma v Zadnje Laze,

 

DOSTAVA PLINA

V času izrednih razmer vam družba Butan plin omogoča BREZPLAČNO dostavo plina v Zeleni jeklenki na dom (z geslom SOLIDARNOST). Naročila sprejemajo na številki080 2005 oziroma preko spletnega obrazca.

 

 

7. 4. 2020

Nov potrjen primer okužbe

Občinski štab CZ Občine Hrastnik obvešča, da je prejel uradno informacijo, da je v občini Hrastnik nov potrjen primer okužbe z novim koronavirusom. Število trenutno obolelih je torej šest.

 

Včeraj in danes ste v nabiralnike sicer prejeli dve zaščitni pralni maski. Za maske je bil uporabljen 60 % PP-polypropilen. Material je testiran in hkrati zagotavlja odbojnost kapljic, ščiti pred delci in aerosoli. Pokrivalo je udobno in ima mehko elastiko. Zraven ste prejeli tudi navodila za ravnanje.

 

Maska nam lahko da lažen občutek varnosti. Zato se ne dotikamo obraza, pogosto umivamo roke z milom in vodo ter upoštevamo pravila higiene kašlja.

 

 

6. 4. 2020

Informacije

Generalna policijska uprava (GPU) obvešča, da je ustanovljena nova skupina, ki odgovarja na vprašanja občanov glede omejitve gibanja in podobno. Občani lahko tako odslej pišete na info.koronavirus@policija.si.


V času izrednih razmer vam družba Butan plin omogoča BREZPLAČNO dostavo plina v Zeleni jeklenki na dom (z geslom SOLIDARNOST). Naročila sprejemajo na številki 080 2005 oziroma preko spletnega obrazca na www.butanplin.si.


Dom starejših Hrastnik obvešča o začasnem zaprtju sprehajalne poti mimo doma. VEČ

 

 

2. 4. 2020

ZAGOTOVILI ŠE DODATNE TOPLE OBROKE

 

V okviru občinske mreže pomoči smo včeraj pričeli še z dodatnimi razvozi toplih obrokov socialno šibkim in starejšim občanom, ki potrebujejo oskrbo.

 

Prostovoljcem Rdečega križa Hrastnik sta se pri tem pridružila tudi zaposlena v Kulturno rekreacijskem centru Hrastnik ter zaposleni v Vrtcu Hrastnik. Za pripravo hrane skrbi kuhar Osnovne šole NHR Hrastnik, v šolski kuhinji se tako vsakodnevno pripravljajo topli obroki za socialno šibke in ljudi, ki nujno potrebujejo oskrbo.

 

Za prehrano med vikendi zaenkrat skrbi kuhinja Doma starejših Hrastnik, za dostavo, razdelitev in logistiko pa pridne roke številnih prostovoljk in prostovoljcev Rdečega križa Hrastnik. Iskrena hvala vsem!
 
Ob tej priložnosti bi se radi še posebej zahvalili občanu Tomažu Benku, ki je z znatno donacijo Rdečemu križu Hrastnik olajšal izvajanje pomoči hrastniškim občankam in občanom. Hvala!

 

Tudi nekateri drugi občani ste se na nas obrnili z vprašanjem, kam bi lahko nakazali kakšen evro za pomoč tistim občankam in občanom, ki jih je (in ki jih bo) epidemija najbolj ogrozila.

 

Vsi, ki bi želeli pomagati z donacijo, jo lahko namenite za delovanje Rdečega križa Hrastnik, z nakazilom na njihov transakcijski račun:
Rdeči križ Slovenije – OZ Hrastnik
Novi dom 11
TRR: SI56 6100 0000 5461 447
 
Za pomoč in informacije se še vedno lahko vsak dan v tednu od 8.00 do 20.00 obrnete na Info center Občine Hrastnik na 03 56 54 360 ali pišete na povezani@hrastnik.si.

 

 

OBVESTILO O DELOVANJU CSD Zasavje, enota Hrastnik

 

 

 

 

1. 4. 2020

 

POMEMBNO: Ukrepi Občine Hrastnik za občane, društva in gospodarstvo


Na Občini Hrastnik se zavedamo, da bo stanje povezano s koronavirusom povzročilo prenekatero skrb in stisko. Občina tako intenzivno pripravlja ukrepe za pomoč občanom, društvom in podjetjem.


UKREPI

 

1. OPROSTITEV NAJEMNIN ZA OBČINSKE POSLOVNE PROSTORE
Najemniki poslovnih prostorov (samostojni podjetniki, društva in druge oblike gospodarskih družb) v lasti Občine Hrastnik, ki so bili primorani prekiniti svojo dejavnost, so oproščeni plačila najemnine za čas od 16. 3. do 30. 4. Odredbo je izdal župan in velja takoj, z odredbo se bo jutri seznanil tudi Občinski svet Občine Hrastnik.

ODREDBA
 
2. OPROSTITEV PLAČILA VRTCA
Starši, ki imajo otroke v vrtcu, bodo oproščeni plačila vrtca za čas od zaprtja vrtcev do ponovnega odprtja. Ta ukrep je predviden tudi v predlogu Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID – 19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo.
 
3. NUSZ
Občina bo podatke za plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča prestavila na čas po končanju epidemije, ostale možnosti in predlogi v povezavi z nadomestilom so zaenkrat v pristojnosti države, ki obljublja še tretji paket ukrepov, kjer naj bi s sistemskimi ukrepi pomagali tudi občinam.

 

4. RAZKUŽEVANJE VEČSTANOVANJSKIH STAVB
Skupaj z upravniki večstanovanjskih stavb (KSP Hrastnik, Spekter ter SOP Trbovlje) smo dosegli dogovor, da bo občina krila celotne stroške nabave razkužil, razkuževanje bodo opravljali čistilni servisi po enotni ceni za celotno Zasavje, to je 10 evrov na stanovanje (brez upoštevanega ddv). Cena je ena najnižjih v celotni državi, za kar se upravnikom in čistilnim servisom iskreno zahvaljujemo. V kolikor bo možnost drugačne organizacije razkuževanja, bomo o tem naknadno obvestili.

 

5.GLASBENA ŠOLA
Tudi Glasbena šola želi družinam, staršem in skrbnikom pomagati v tem težkem obdobju. S sklepom Sveta šole položnic za delno kritje materialnih stroškov za mesec april ne bodo izdali.

 

6. ZAMIK PLAČILA SKLADOV
Društvo upokojencev Hrastnik sporoča, da plačilo članarine in obeh posmrtnih skladov trenutno ni mogoče. Ko se bodo razmere umirile in bo plačilo ponovno možno, bodo o tem obvestili preko vseh njihovih kanalov (oglasna deska, spletna stran …). Omenjene obveznosti bo možno poravnati za nazaj, kar pomeni, da trenutno neplačilo na vaše pravice iz članarine in skladov ne vpliva, niti ne bo vplivalo na morebitna izplačila. Za več informacij se obrnite na društvo.

 

7. VIDEO IZVEDBA OBČINSKE SEJE
V četrtek bo potekala 11. redna seja Občinskega sveta Občine Hrastnik, prvič v zgodovini občine v video izvedbi. Po seji bomo posnetek celotne seje objavili tudi na spletu. S tem bomo omogočili, da nekateri procesi v občini kljub epidemiji potekajo naprej, predvsem gre za socialne ukrepe, spodbude za gospodarstvo ter omogočanje še boljše oskrbe z lokalno prehrano.

 

31. 3. 2020

 

Maske v vsa gospodinjstva v Občini Hrastnik

 

V celotni državi že nekaj časa vlada veliko pomanjkanje zaščitne opreme. Po vladnem odloku, da je za obisk trgovine, lekarne in drugih podobnih zaprtih prostorov obvezna uporaba maske in rokavic, je pomanjkanje mask še toliko večji izziv za vse nas.

 

Že pred temo je Občinski štab CZ Občine Hrastnik z županom sprejel odločitev, da se občankam in občanom pomaga pri zagotovitvi pralnih zaščitnih mask. Prva pobuda je prišla s strani predsednika KS Boben, nato pa smo ob pomoči podjetja DEWESoft in More Than Beauty ter Katapult-a in hrastniških šivilj nakupili vso opremo.

 

Prve maske so že narejene, za kar se zahvaljujemo številnim še aktivnim in tudi upokojenim šiviljam v naši občini, ki že nekaj dni nesebično šivajo maske za vse občanke in občane. Do konca tedna bo tako vsako gospodinjstvo v nabiralnik prejelo dve pralni zaščitni maski.

 

Za več informacij KLIK.

 

 

Brezplačni spletni vpis v hrastniško knjižnico

Knjižnica Hrastnik, ki je zaradi izrednih razmer zaprta, ponuja vsem, ki bi se v tem času želeli vpisati v knjižnico, možnost brezplačnega vpisa.

 

Po opravljenem spletnem vpisu lahko člani knjižnice z domačega naslonjača dostopate do oddaljenih knjižničnih storitev kot sta izposoja e-knjig na portalu Biblos, prebiranje dnevnih časopisov in revij iz zbirke PressReader ter brskate po preostalih e-virih (dLib, Kamra, Tax-Fin-Lex itd.), ki jih knjižnica ponuja.

 

Vpišete se lahko vse polnoletne fizične osebe preko spletnega obrazca.

 

Če boste po ponovnem odprtju želeli uporabljati tudi druge storitve v knjižnici, si lahko ob prvem obisku knjižnice uredite člansko izkaznico, plačate članarino po veljavnem ceniku ter s podpisom potrdite vaše osebne podatke. Za več informacij se obrnite na hrastniško knjižnico.

 

30. 3. 2020

 

POMOČ PODJETNIŠTVU

 

Prejemamo veliko vprašanj glede vladnih ukrepov za pomoč podjetnikom, zato smo skupaj z Obrtno-podjetniško zbornico Hrastnik (OOZ Hrastnik) za vas pripravili poglavitne povzetke iz ''Protikorona mega zakona''. Gre za predlog zakona, ki še ni bil sprejet! Ko bo zakon sprejet, bodo bolj jasni tudi vsi postopki za uveljavitev ukrepov.

 

 

PREPOVED gibanja izven občine stalnega/začasnega prebivališča

Ob polnoči je v veljavo stopil Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS ter prepovedi gibanja izven občin, ki ga je izdala Vlada RS.

 

Z odlokom se do nadaljnjega prepoveduje:
- gibanje in zbiranje ljudi na javnih krajih in površinah,
- dostop na javna mesta in površine,
- gibanje izven občine stalnega ali začasnega prebivališča.

 

Dostop do javnih parkov in drugih sprehajalnih površin je dovoljen le v občini stalnega ali začasnega prebivališča.

 

Gibanje, dostop in zadrževanje na javnem kraju je:
- dovoljeno za določene storitve (IZJEME),
- če te storitve niso zagotovljene v občini prebivališča, je dostop dovoljen v drugo občino,
- dovoljeno skupinam oseb, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva in če je mogoče ob tem gibanju zagotoviti varno razdaljo do gibanja podobnih skupin,
- skupinam sodelavcev do največ pet oseb, če uporabljajo skupni osebni transport za prevoz na delo ali z njega.

 

V času razglašene epidemije je posameznik s stalnim in začasnim prebivališčem lahko nastanjen samo na enem naslovu prebivanja in ga v tem času ne sme spreminjati oziroma se seliti med obema prebivališčema.

Obrazložitev celotnega vladnega odloka KLIK.

 

29. 3. 2020

 


Razkuževanje večstanovanjskih stavb v Hrastniku

Komunalno-stanovanjsko podjetje, d. d., (KSP Hrastnik) ki ima v Hrastniku v upravljanju približno 75 večstanovanjskih zgradb, je že v preteklem tednu sprejelo in uvedlo stroge ukrepe glede čiščenja in razkuževanja skupnih prostorov v blokih.


V KSP Hrastnik so tako pripravili obvestila s priporočili za preventivno ravnanje stanovalcev v večstanovanjskih stavbah, ki so jih poslali vsem predstavnikom hiš. V vseh blokih, ki so v njihovem upravljanju, so tako že od prejšnjega tedna nalepljena obvestila z navodili, v blokih, ki imajo dvigala, pa so posebna navodila namenjena tudi varni uporabi dvigal.


Od prejšnjega tedna že izvajajo tudi razkuževanja skupnih prostorov.


''Čistilnim servisom, ki čistijo v večstanovanjskih stavbah v našem upravljanju, smo že v preteklem tednu razdelili razkužila in zraven podali tudi navodila, kako naj se skupni prostori z razkužili čistijo. Vsem blokom, katerim čiščenje na željo stanovalcev ni zagotovljeno z naše strani in torej izvajajo lastno čiščenja, pa smo poslali dopise, da lahko pri nas prevzamejo razkužila. Določeno količino razkužil smo zagotovili tudi podjetju Spekter, d. o. o., ki ima v upravljanju preostale bloke v naši občini,'' ukrepe v večstanovanjskih stavbah pojasni direktorica KSP Hrastnik Nives Venko.


Po včeraj sprejetem odloku pa se bodo razkuževanja večstanovanjskih stavb izvajala še pogosteje.

 

28. 3. 2020

 

 

NAKUP 2 RESPIRATORJEV ZA SPLOŠNO BOLNIŠNICO TRBOVLJE
V ponedeljek bosta Splošni bolnišnici Trbovlje predana dva respiratorja in 6.000 mask. Denar zanju so na pobudo podjetja Dewesoft, d. o., o., župana Občine Hrastnik Marka Funkla, župana Občine Zagorje ob Savi Matjaža Švagana in županje Občine Trbovlje Jasne Gabrič zbrala zasavska podjetja. KLIK

 

27. 3. 2020

 

KUPUJMO PRI LOKALNIH PONUDNIKIH
Občina Hrastnik skupaj s TIC Hrastnik, KRC Hrastnik in lokalnimi ponudniki vzpostavlja sistem lokalne samooskrbe.Ker tržnica do nadaljnjega ostaja zaprta, vas vabimo, da nekatere živilske izdelke kupite pri naših lokalnih ponudnikih. KLIK

 

NOVA POTRJENA PRIMERA

Občinski štab CZ Občine Hrastnik obvešča, da je prejel uradno informacijo, da sta v Občini Hrastnik dva nova potrjena primera okužbe z novim koronavirusom. Število trenutno obolelih je torej pet.


Sporočamo tudi, da so bili odvzeti brisi varovancev Doma starejših Hrastnik in zaposlenih v Zdravstvenem domu Hrastnik NEGATIVNI.  Ob tem ponovno pozivamo vse občanke in občane, da ostanete doma, se držite navodil in se odpravite le po večjih nakupih, ki zadostujejo za več dni.
 
V Zdravstvenem domu Hrastnik od včeraj poteka triaža bolnikov v kontejnerju, ki je posebej za to postavljen pred glavnim vhodom v zdravstveni dom.

Skupna pediatrična vstopna točka s sumom na COVID-19 je v Zagorju ob Savi za občane in občanke občin Hrastnik in Zagorje ob Savi.
 
Za dodatne informacije se lahko obrnete na Info center Občine Hrastnik. Dosegljivi smo na številki 03 56 54 360 vsak dan med 8.00 in 20.00 ter na e-naslovu povezani@hrastnik.si. Za okužene in nujne primere je vzpostavljena 24 –urna dežurna številka 03 56 54 363.
 
#ostanitezdravi
#ostanidoma

 

26. 3. 2020

NOVA POTRJENA PRIMERA

Občinski štab Civilne zaščite Občine Hrastnik obvešča, da je prejel uradno informacijo, da sta v Občini Hrastnik dva nova potrjena primera okužbe z novim koronavirusom. Število trenutno obolelih je torej tri. Pri novih okužbah gre za starejša občana, ki nista varovanca Doma starejših Hrastnik. Vse tri okužbe niso medsebojno povezane.


Župan Občine Hrastnik Marko Funkl ob tem sporoča občanom in občankam Občine Hrastnik:
»Spoštovani Hrastničani, spoštovane Hrastničanke. V teh težkih časih vas v svojem lastnem imenu in v imenu Občine Hrastnik iskreno prosim, da spoštujete vsa navodila, vsi ki lahko, ostanite doma.  Le s  skupnim in solidarnim ravnanjem lahko premagamo širjenje virusa. Ob tem se iskreno zahvaljujem vsem, ki se v teh dneh odpravljate v službo in pomagate skupnosti, da lahko normalno deluje. Številni ljudje opravljate herojsko delo! Štab civilne zaščite Občine Hrastnik je v sodelovanju z vsemi ostalimi organizacijami dobro pripravljen na trenutne izzive in zagotavljamo vse potrebno za nemoteno oskrbo vseh sistemov.«

 

V Hrastniku zagotavljanje pomoči več kot 150 posameznikom in družinam

Občina Hrastnik in Občinski štab Civilne zaščite Občine Hrastnik sta vzpostavila mrežo pomoči, preko katere skupaj z Domom starejših Hrastnik, RKS-Območnim združenjem Hrastnik, Centrom za socialno delo Hrastnik, gasilci, krajevnimi skupnostmi, prostovoljci programa Starejši za starejše in vsemi srčnimi prostovoljci oskrbujejo več kot 150 ljudi, ki potrebujejo pomoč v času epidemije koronavirusa. S pomočjo mreže pomoči še posebej skrbijo za najranljivejše skupine – starejše občane in socialno ogrožene.

Dom starejših Hrastnik pomoč na domu izvaja v skladu z usmeritvami pristojnih ministrstev, dnevno tako zagotavljajo nego in dostavo kosil.  ''Nego izvajamo pri osmih uporabnikih, kar 48 uporabnikom pa od ponedeljka do petka vsak dan dostavimo toplo kosilo,'' pomoč v času epidemije pojasni direktor Drago Kopušar. Tople obroke pripravljajo v domski kuhinji.

RKS-Območno združenje Hrastnik (RKS-OZ Hrastnik) je v trenutni situaciji prevzelo koordinacijo prostovoljcev in organizacijo dostave pomoči na dom. Na občinski poziv k prijavi prostovoljcev se je odzvalo več kot trideset ljudi, ki so pripravljeni nuditi pomoč. Odziv je bil nad pričakovanji, tako da je število prostovoljcev v tem trenutku večje od potreb, a hkrati to pomeni, da so v občini pripravljeni na morebitno zaostritev razmer. ''RKS-OZ Hrastnik vodi seznam občanov, ki potrebujejo pomoč, trenutno je takšnih oseb 23, seznam pa se vseskozi dopolnjuje. Potrebe, ki so jih izkazali, so trenutno predvsem nakup živil in prevzem zdravil v lekarni,'' situacijo obrazloži predsednica RKS-OZ Hrastnik Belinda Ladiha.

Rdeči križ je pripravil tudi prehranske pakete za občane, ki so vključeni v projekt Starejši za starejše, skupno bo v teh dneh razdeljenih skoraj 100 paketov. Prehranske pakete je za pomoč občanom prispeval tudi Karitas, do sedaj jih je prevzelo sedem občanov, večji prevzem se pričakuje konec tedna.
Tudi Center za socialno delo je pripravil seznam starejših občanov, ki še niso zajeti v občinsko mrežo pomoči in za katere sicer skrbijo svojci, a je to ob trenutni situaciji oteženo, zato se jim bo v času trajanja izrednih razmer pomoč v obliki toplega obroka zagotavljala s strani občine.


Občanke, občani in družine, ki so v teh negotovih razmerah v stiski, lahko še vedno pokličejo na telefonsko številko info centra občine 03 56 54 360 ali pošljejo mail na povezani@hrastnik.si in sporočijo, če potrebujejo pomoč. Poziv velja tudi staršem, ki v teh razmerah, ki so s seboj prinesle različne stiske, sebi in svojemu otroku ne morejo zagotoviti toplega obroka.

 

 

25. 3. 2020

 

ZAPRTI PLEZALNI STENI IN PLANINSKI DOM GORE

Planinsko društvo Dol pri Hrastniku z namenom, da se omeji gibanje prebivalcev in potrebo za zajezitev epidemije COVID-19, vse uporabnike plezališč na območju Občine Hrastnik obvešča, da je začasno prepovedana uporaba plezališča pod Škalo in plezališča v Dolski gmajni. Na obeh dostopih do plezališč so na dostopnih mostovih nameščeni trakovi, ki preprečujejo dostop.


Prav tako obveščajo javnost, da je do nadaljnjega zaprt tudi Planinski dom v Gorah.
Prepoved uporabe plezališča  traja do preklica izrednih razmer glede endemije COVID-19 s strani Vlade RS.
Vse ljubitelje plezanja in planinarjenja prosijo za razumevanje.

 

OŠCZ Hrastnik prejel 10 postelj

Civilna zaščita Občine Hrastnik vseskozi zagotavlja vse potrebno za sistem oskrbovanja vseh, ki potrebujejo ali bodo potrebovali pomoč. Del nalog je tudi zagotavljanje zaščitne opreme, ki jo trenutno iz občinskih zalog zagotavljajo tudi institucijam, ki bi jo sicer morale prejeti s strani državnih rezerv. Danes so tako prejeli 200 parov zaščitnih rokavic, 400 zaščitnih mask in 10 postelj.

 

Vrtec Hrastnik je podaljšal rok za redni letni vpis otrok v vrtec za šolsko leto 2020/21, in sicer do vključno 15. 4. 2020. Več informacij na www.vrtechrastnik.si.

 

24. 3. 2020

 

OBVESTILO: Zaradi možnosti pozebe izjemoma dovoljeno kuriti v sadovnjakih in vinogradih

V prihodnjih dneh obstaja možnost pozebe, zato je v sadovnjakih in vinogradih izjemoma dovoljeno kurjenje za preprečevanje pozebe, za kar ni potrebno pridobivati nobenih posebnih dovoljenj, prav tako ni potrebna organizacija požarne straže. Izjema ob prepovedi kurjenja v naravnem okolju velja tudi za aktivnosti za zatiranje prenamnoženih populacij insektov in bolezni gozdnega drevja, če tako odredi organ, pristojen za gozdove. Za vse ostale namene prepoved kurjenja še vedno velja.

Poveljnik štaba CZ občine Hrastnik Tomaž Sihur je zaradi možnosti pozebe z zgoraj omenjenimi izjemami dopolnil Odredbo o prepovedi kurjenja v naravnem okolju na območju Občine Hrastnik. Prepoved uporabe odprtega ognja v naravnem okolju na območju občine Hrastnik pa medtem še vedno velja, saj je v času epidemije koronavirusa nujno, da naših reševalcev ne izpostavljamo dodatnim nevarnostim ter zagotavljamo nemoteno delovanje gasilskih društev in drugih enot za zaščito in reševanje.

 

OBVESTILO KSP V preteklih dneh smo prejeli kar nekaj vprašanj glede dela KSP Hrastnik v teh razmerah, zato smo jih prosila za nekaj kratkih informacij. Uporabnike obveščajo, da kljub zaostreni situaciji, povzročeni z izbruhom epidemije koronavirusa, praktično nemoteno in kvalitetno izvajajo gospodarske javne službe.

- Oskrba s pitno vodo in odvajanje ter čiščenje odpadnih vod poteka zaenkrat brez omejitev.
- V izogib neposrednim kontaktom trenutno ne popisujejo in ne menjujejo vodomerov.
- Odvoz komunalnih odpadkov poteka normalno po urnikih, za odvoz bioloških odpadkov pa velja zimski urnik.
- Iz varnostnih razlogov kosovnih odpadkov ne odvažajo.
- Dejavnost vzdrževanja javne komunalne rabe izvajajo v omejenem obsegu, in sicer odstranjujejo odpadke z javnih površin in izvajajo praznjenje koškov.
- Večje omejitve so na področju pogrebne dejavnosti zaradi izvajanja določil zakonodaje in priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Za več informacij vas vabijo na spletno stran www.ksphrastnik.si, kjer vas o vseh spremembah ažurno obveščajo.

 

23. 3. 2020

 

POMOČ V DUŠEVNI STISKI V času širjenja koronavirusa in razglasitve epidemije številni občutijo zaskrbljenost,tesnobo in strah. Še posebej ranljiva skupina so v tem času ljudje s težavami v
duševnem zdravju.


Nevladna humanitarna organizacija Ozara Slovenija, Enota Zasavje, ima v Trbovljah
že več let pisarno za informiranje in svetovanje za ljudi s težavami v duševnem zdravju,
pomoč pa nudi tudi uporabnikom iz občine Hrastnik. Ker se zavedajo, da trenutna
situacija prinaša ogromno stisk ljudi, kar opažajo tudi s strani njihovih uporabnikov, so
pripravljeni pomagati in prisluhniti tudi ostalim občanom Hrastnika, ki bi si to želeli. V
smeri prizadevanj za preprečevanje in obvladovanje širjenja okužb zaradi novega korona
virusa je izvajanje njihovih programov omejeno na psihosocialno pomoč in informiranje
preko telefona in elektronske pošte.

 

Pokličete jih lahko od ponedeljka do petka med 8. in
15. uro na številko mobilnega telefona 070 216 496 ali pišete na elektronski naslov:
marjeta.ocepek@ozara.org.

 

 

OBVESTILO CEROZA o sprejetih ukrepih pri sprejemu odpadkov v času epidemije.

 

OBVESTILO Regionalnega centra NVO (ZLHT) namenjeno društvom in ostalim nevladnim organizacijam.

 

 

21. 3. 2020

 

Obvestilo OŠCZ
Občinski štab Civilne zaščite Občine Hrastnik obvešča, da je prejel uradno informacijo, da imamo v Občini Hrastnik prvo osebo, ki je imela pozitiven test na koronavirus.


Ob tej informaciji želimo vsem občankam in občanom še enkrat sporočiti, da naj spoštujejo pravila, ostanejo doma in naj se odpravijo le po nujnih opravkih.


Civilna zaščita Občine Hrastnik je v stalni pripravljenosti, zagotavljamo vse potrebno za sistem oskrbovanja vseh, ki potrebujejo ali bodo potrebovali našo pomoč. Pomembno je, da si pomagamo brez stikov, da ostanemo ljudje, ohranjamo optimizem in najdemo tudi vzpodbudne besede za vse, ki jih potrebujejo!


Štab civilne zaščite Občine Hrastnik skupaj z Občino Hrastnik, javnimi zavodi, podjetji in društvi:
- oskrbuje najnujnejše potrebe z zaščitno opremo,
- ima v pripravljenosti sistem nujnega varstva otrok za Izpostavljene poklice
- koordinira potrebe vseh, ki potrebujejo pomoč,
- koordinira prostovoljce v Hrastniku,
- pripravlja namestitvene kapacitete za morebitno karanteno delavcev v zdravstvu, policiji in civilni zaščiti,
- skrbi za dosledno izvajanje vseh navodil države,
- informira občanke in občane,
- opravlja številne druge naloge, ki vsakodnevno ostanejo neopažene.


Iskrena hvala vsem, ki ostajate doma ter s tem pomagate pri zajezitvi koronavirusa.

 

20. 3. 2020

 

PRIPOROČILA slovenskih veterinarjev za lastnike hišnih živali v času epidemije
Veterinarska zbornica Slovenije skrbnikom psov priporoča, da psov na sprehodu ne spuščajo s povodcev. Glede na razmere lahko v naravi pričakujemo večje število sprehajalcev, sedaj pa je tudi obdobje gonitev, zato psi radi pobegnejo oziroma pride do neželenih srečanj med njimi. V izogib konfliktom in poškodbam naj se psi med seboj ne družijo in igrajo.

 

Veterinarske ambulante v skladu s priporočili za preprečevanje okužb ljudi s korona virusom SARS COV-2, omejujejo svoje poslovanje. Za preprečevanje neželenih zapletov, katerih posledica so tudi poškodbe živali, naj lastniki namenijo še več pozornosti varnosti živali in dodatno pazijo na svoje ljubljence.


Veterinarji zaposleni v zavetiščih za zapuščene živali javnost obveščajo, da zavetišča izvajajo le nujne odlove in oskrbo zapuščenih živali. Skrbnikom živali priporočamo, da vsako pogrešanje svoje živali takoj javijo pristojnemu zavetišču, ki bo prijavo zabeležilo v evidenco. Prav tako je priporočljivo, da je na ovratnici psa zabeležen njihov kontakt. Vsem najditeljem živali svetujemo, da živali ne vozijo neposredno v zavetišča, temveč naj vsi zavetišče predhodno obvestijo o najdbi živali in preverijo, če je žival pogrešana. Morda je skrbnik živali le korak ali dva stran. Če ima pes ovratnico, naj preverijo, ali je na njej zapisan kontakt skrbnika. Tudi skrbnikom mačk se priporoča, da mačk ne spuščajo brez nadzora. Z upoštevanjem priporočil bodo slovenska zavetišča manj obremenjena.


Za območje Občine Hrastnik je pristojno zavetišče Veterinarske postaje Sevnica d.o.o., najdbo hišne živali pa lahko občani Občine Hrastnik prijavijo neposredno zavetišču na telefonsko številko 07 81 60 210.

 

OBVESTILO o izvajanju začasnih ukrepov pri poslovanju v upravnih zadevah

 

Občina Hrastnik obvešča občane, da je bil na 32. izredni seji Državnega zbora sprejet Zakon o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) s ciljem, da se na področju poslovanja v upravnih zadevah in drugih javnopravnih zadevah omogoči izvajanje začasnih ukrepov, ki so usmerjeni v zmanjševanje možnosti širjenja virusne okužbe zaradi izvajanja procesnih dejanj na strani strank in na strani organov, brez vpliva na pravni položaji strank.

 

Ukrepi se nanašajo na tek rokov, ukrepe v zvezi s poslovanjem ter vročanje, in sicer:
- roki za opravljanje procesnih dejanj in izpolnitev materialnih obveznosti strank ne tečejo;
- roki za opravljanje procesnih dejanj organov in izdajanje upravnih aktov ne tečejo;
- tek rokov se ne prekine v primeru nujnih zadev;
- vloge se lahko vlagajo zgolj po elektronski poti ali po pošti - priporoča se elektronsko vlaganje;
- osebno vročanje dokumentov se opravlja le v nujnih zadevah.

 

Prekinitev teka roka ne pomeni, da organi ne bodo poslovali oziroma opravljali svojih zakonitih pristojnosti, je pa pri tem treba upoštevati omejitve tudi na strani organov, ki v tem času poslujejo drugače kot sicer.


V zvezi z zgoraj navedenim občane seznanjamo, da so/je zaradi razglašene epidemije virusa COVID-19:

 

podaljšani roki javnega razpisa za podelitev občinskih priznanj in nagrad v skladu z Interventnim zakonom o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javno pravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-COV2-COVID19,  do roka 8 dni od preklica izrednih razmer, ki ga vodi Komisija za priznanja in odlikovanja Občine Hrastnik in je objavljen in dostopen na spletni strani Občine Hrastnik

 

- vsi postopki imenovanj v organe javnih zavodov (sveti zavodov, poslovodni organi) začasno prekinjeni in se nadaljujejo po preklicu izrednih razmer, v skladu z interventnim zakonom.

 

- vpogled v podatke evidence zavezancev za NUSZ, ki je objavljena in dostopna s strani Občine Hrastnik na spletni strani Občine Hrastnik, je zaradi izrednih razmer omogočen še do 15. 4. 2020.

 

V kolikor imate kakršnokoli vprašanje glede uveljavljanja pravic, ki so vezana na postopke, ki jih vodi Občina Hrastnik, smo vam na voljo na tel. št. 03 56 54 353 in na elektronskem naslovu obcina.hrastnik@hrastnik.si.

 

 

ODLOK VLADE RS O PREPOVEDI ZBIRANJA Zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije SARS-CoV-2 (COVID-19) je Vlada RS izdala odlok, s katerim se do nadaljnjega prepoveduje gibanje in zbiranje ljudi na javnih krajih in površinah ter prepoveduje dostop na javna mesta in površine v RS. Več informacij najdete na strani GOV.SI.

 

19. 3. 2020

 

POZIV: MEDSOSEDSKA POMOČ Medsosedska pomoč in solidarnost sta v teh časih izjemno pomembna. Poveljnik občinskega štaba CZ Tomaž Sihur in župan Marko Funkl sta tako danes izdala poziv za medsosedsko pomoč predvsem v večstanovanjskih stavbah, ki naj spodbuja stanovalce, da se tudi samoorganizirajo in pomagajo vsem, ki potrebujejo pomoč (dostava osnovnih živil iz trgovine, zdravila iz lekarne ...). Pozive s tabelo za vpisovanje podatkov za lažjo organizacijo medsosedske pomoči smo predali upravnikom stanovanjskih stavb, da jih nalepijo v bloke. Ga v vašem bloku ni? Vabljeni, da ga natisnete in nalepite.

 

 

OBVESTILO CEROZA: Center za ravnanje z odpadki Zasavje (CEROZ) obvešča občanke in občane Občine Hrastnik, da zaradi ukrepov, ki so bili sprejeti za zajezitev širjenja virusa, v zbirnem centru Unično do preklica NI MOŽNA osebna oddaja odpadkov (vseh, tudi kosovnih).

 

 

Odredba o izvajanju priporočil NIJZ v Občini Hrastnik18. 3. 2020

Informacije o poslovanju v Hrastniku - za vas smo pri ponudnikih različnih storitev (trgovine, pošte, banke, taksi službe ...) preverili, kako trenutno poslujejo.


Obvestilo KSP Hrastnik o spremenjenem poslovanju in nova navodila za ravnanje z odpadno zaščitno opremo.Obvestilo NIJZ o številu strank v poslovnem prostoru.


Obvestilo SPOT svetovanje Zasavje - podjetniško svetovanje za mala in srednja podjetja.

 

Zloženka Zbornice zdravstvene in babiške nege.

 

 

17. 3. 2020

ODREDBA O PREPOVEDI KURJENJA NARAVNEM OKOLJU

 

GOV.si svetuje: Kako praktično ravnati s kupljeno hrano, ko jo prinesemo iz trgovine.

 

Priporočila Veterinarske fakultete lastnikom ljubiteljskih vrst domačih živali ob pojavu okužbe s koronavirusom SARS-CoV-2.


16. 3. 2020
Vzpostavljen INFO CENTER Občine Hrastnik

 

Občina Hrastnik in Štab CZ Občine Hrastnik sta vzpostavila INFO CENTER OBČINE HRASTNIK za pomoč občankam in občanom.

INFORMACIJE/POMOČ/PROSTOVOLJCI 03 56 54 360 in povezani@hrastnik.si


Številka je namenjena vsem, ki potrebujete kakršnekoli informacije in/ali pomoč (starejši, dostava nujnih življenjskih potrebščin, oskrba …). Telefonska številka je namenjena tudi vsem, ki bi se želeli javiti za prostovoljce in nam pomagali vzpostaviti mrežo pomoči. Pišete nam lahko tudi preko e-naslova. Vsak dan od 8.00 do 20.00.


NUJNI PRIMERI 03 56 54 363


Številka je namenjena IZKLJUČNO nujnim primerom, za pomoč obolelim za virusom oz. osebam, ki so v karanteni. Vsak dan, 24 ur na dan.


Na tem mestu bi želeli pozvati vse prostovoljce, da se nam javijo na zgoraj zapisani kontakt (03 56 54 360), saj želimo občinsko prostovoljsko mrežo organizirati z naše strani ob podpori Rdečega križa Hrastnik. Le prostovoljkam/cem vključenim v našo mrežo lahko nudimo potrebno zaščitno opremo in identifikacijski dokument (v izogib morebitnim zlorabam na terenu, ki se na žalost že dogajajo).

 

NOVI UKREPI ZD HRASTNIK


OBVESTILO KSP O ODPADNIH MASKAH, ROKAVICAH, RESPIRATORJIH

 


15. 3. 2020
NAVODILO LASTNIKOM LOKALOV IN STORITVENIH PANOG V OBČINI HRASTNIK

Občina Hrastnik izdaja navodilo vsem lastnikom lokalov in storitvenih panog, da ZAPREJO svoje lokale. Vsem, ki ste to že storili, se iskreno zahvaljujemo.

 

13. 3. 2020
ZDRAVSTVENI DOM HRASTNIK (ZD)


Vsi vhodi v ZD Hrastnik so trenutno zaprti, odprt je le glavni vhod, kjer se izvaja tudi triaža. Pripravljena je soba za izolacijo (v primeru, da ZD Hrastnik postane vstopna točka za odvzemanje brisov).


Vse preventivne in nenujne dejavnosti v ambulantah, šolski preventivi, zdravstveno-vzgojnem centru, otroškem in odraslem zobozdravstvu, fizioterapiji, medicini dela, prometa in športa se do nadaljnjega ne izvajajo.


Pregled nosečnic in otroška preventiva do 1. leta starosti se izvajata po predhodnem dogovoru – vstop pri vhodu s strani lekarne.


Dežurna služba in nujna medicinska pomoč delujeta nemoteno za nujne življenjsko ogrožene primere, poškodbe in akutno obolele, ki morajo biti obravnavani v 24 urah (03 56 54 451).


V primeru suma na okužbo ostanite doma in pokličite svojega osebnega zdravnika, ki vam bo dal nadaljnja navodila. Več informacij na www.zd-hrastnik.si.

 

ZASAVSKE LEKARNE

 

Zasavske lekarne bodo od 14. 3. 2020 do preklica zaprle delovanje podružnične lekarne na Dolu, odprta bo Lekarna Hrastnik. Več informacij na www.zasavske-lekarne.si.

 


KOMUNALNO-STANOVANJSKO PODJETJE (KSP)


Odvoz komunalnih odpadkov trenutno poteka brez omejitev.
Pokopališka dejavnost poteka brez posebnosti, pri organizaciji pogrebov prosijo, da se ureja preko telefona ali elektronske pošte (v kolikor je to možno). Svojcem umrlih se svetuje izvedba pogrebov v družinskem krogu.

 

Tržnica je do nadaljnjega zaprta, prodaja se ne vrši.  Blagajna za plačilo položnic je do nadaljnjega zaprta. Vstop v poslovne prostore je dovoljen le izjemoma.

 

Prosimo, da poslovanje s komunalo urejate preko telefona, klasične ali elektronske pošte:
pogrebna služba 041 706 734 // komunalne storitve fin. služba  03 56 42 343  
tajništvo 03 56 42 310 // vodovod 041 706 732 // avtopark 031 706 733
tajnistvo@ksp-hrastnik.si // KSP HRASTNIK, d. d., Cesta 3. julija 7, 1430 Hrastnik

 

 

OBČINA HRASTNIK


Do preklica se uvajajo naslednji ukrepi:
- Za obisk se je potrebno predhodno naročiti po telefonu ali preko elektronskih sporočil oz. navadne pošte.
-Stranke se sprejema samo za najnujnejše primere.
- Vloge strank, razen v njunih primerih, se sprejemajo zgolj v elektronski obliki ali po navadni pošti.

 

Samo za najnujnejše primere odločanja v upravnih zadevah in v drugih upravnih nalogah je možno predhodno naročanje strank po telefonu oziroma elektronsko preko elektronskih sporočil ali preko navadne pošte:

 

obcina.hrastnik@hrastnik.si, Pot Vitka Pavliča 5, 1430 Hrastnik, 03/56 54 360

 

Za uporabnice in uporabnike naših storitev ne bo omogočen dostop do zaprtih prostorov (pisarne, avle, hodniki, stopnišča in drugi skupni objekti).

 

Vse naročene stranke se bo napotilo na čakanje pred stavbo in se jih bo v skladu s predhodnim telefonskim, elektronskim ali pisnim naročilom posamično vabilo v prostore na način, da se zagotovi povečana varnost.

 

Uporabnike naših storitev naprošamo, da nam vloge v upravnih in drugih zadevah, razen v najnujnejših primerih, posredujejo po elektronski ali navadni pošti. Več informacij na www.hrastnik.si.


 ZA DODATNE INFORMACIJE LAHKO POKLIČETE NA TELEFONSKE ŠTEVILKE:
Oddelek za splošne zadeve  03/56 54 354
Oddelek za družbene dejavnosti in gospodarstvo  03/56 54 366
Oddelek za prostor, okolje in gospodarske javne službe  03/56 54 371
Oddelek za proračun in finance  03/56 54 381

 

 

UPRAVNA ENOTA HRASTNIK


Do preklica se uvajajo naslednji ukrepi:
- Za obisk se je potrebno predhodno naročiti po telefonu ali preko elektronskih sporočil oz. navadne pošte.
- Stranke se sprejema samo za najnujnejše primere.
- Vloge strank, razen v njunih primerih, se sprejemajo zgolj v elektronski obliki ali po navadni pošti.


Samo za najnujnejše primere odločanja v upravnih zadevah in v drugih upravnih nalogah je možno predhodno naročanje strank po telefonu oziroma elektronsko preko elektronskih sporočil ali preko navadne pošte:

 

ue.hrastnik@gov.si, Pot Vitka Pavliča 5, 1430 Hrastnik, 03/56 42 613

 

Za uporabnice in uporabnike storitev ne bo omogočen dostop do zaprtih prostorov (pisarne, avle, hodniki, stopnišča in drugi skupni objekti).

 

Vse naročene stranke se bo napotilo na čakanje pred stavbo in se jih bo v skladu s predhodnim telefonskim, elektronskim ali pisnim naročilom posamično vabilo v prostore na način, da se zagotovi povečana varnost.
 


Uporabnike storitev naprošajo, da jim vloge v upravnih in drugih zadevah, razen v najnujnejših primerih, posredujejo po elektronski ali navadni pošti.

 

ZA DODATNE INFORMACIJE LAHKO POKLIČETE NA TELEFONSKE ŠTEVILKE:
vozniška dovoljenja, registracija vozil     03/56 42 611
osebne izkaznice, potni listi, tujci      03/56 42 609
prijava in odjava prebivališča, matična služba državljanstvo  03/56 42 612
GERK in kmetijstvo        03/56 42 610
društva in prireditve        03/56 42 608
orožje          03/56 42 602
gradbene zadeve        03/56 42 604
vojna zakonodaja, pravice invalidov, vrednotnice za osebno
in dopolnilno delo        03/56 42 615

 

 

VRTEC HRASTNIK


Vrtec bo od ponedeljka, 16. 3. 2020, zaprt do nadaljnjega.


V tem času bo samo za nujne primere odprt oddelek v enoti DOLINCA, Novi Log 11 a, Hrastnik. Sprejemali bodo le zdrave otroke staršev, ki so dolžni opravljati delo pri delodajalcu in to izkažejo s pisnim potrdilom/izjavo delodajalca (nujni primere poklicev: zaposleni v zdravstvu, policiji, vojski, zaporih, komunalnih službah, živilskih trgovinah, lekarnah, domovih za ostarele,  dežurne v šolah in vrtcih, redarstvih in službah civilne zaščite). V primeru, da je eden od staršev doma (porodniška, bolniška, dopust, brezposeln, možnost varstva zaradi nenujnih del …), drugi pa v navedenih poklicih, mora biti otrok doma.

 
O morebitni prisotnosti otroka sporočite na ravnateljica@vrtechrastnik.si. do nedelje, 15. 3. 2020, do 10.00. Brez potrdila/izjave delodajalca otroka v vrtec ne bodo sprejeli. Prosijo, da z vso skrbnostjo presodite ali vrtec zares potrebujete ali lahko otroka kljub vsemu zaupate v drugo varstvo.
V vrtcu bodo uvedli poostreno higieno ter poseben protokol prihoda in odhoda otrok ter odraslih.

Več informacij na www.vrtechrastnik.si.

 


OŠNHR


Šola bo od ponedeljka, 16. 3. 2020, do preklica zaprta.


Učenci bodo imeli možnost dostopa do učnega gradiva preko spletne strani šole, kjer bodo povezave na gradiva za posamezni razred od 1. do 5. razreda, za učence od 6. do 9. razreda pa po predmetih. Učitelji bodo sporočali povratne informacije po elektronski pošti.


Starše, ki ste zaposleni v za državo strateško pomembnih službah in ne morete zagotoviti varstva otrok, prosijo, da jih kontaktirate po telefonu 041 693 826  (matična šola) in 051 649 990 za Podružnico Dol.
Več informacij na www.osnhr.si/.

 

 

GLASBENA ŠOLA


Pouk in vsi nastopi v Glasbeni šoli Hrastnik od ponedeljka, 16. 3. 2020, do nadaljnjega odpadejo. Šola bo zaprta, za nujna obvestila pišite na e-naslov šole gl-sola.hrastnik@guest.arnes.si


Učenci bodo navodila za samostojna dela doma dobili pri učiteljih individualnega in skupinskega pouka. Več informacij na www.gs-hrastnik.com.

 

 

KULTURNO REKREACIJSKI CENTER HRASTNIK (KRC)


Do nadaljnjega so zaprti vsi objekti za vse dejavnosti in aktivnosti:
- DELAVSKI DOM HRASTNIK in GALERIJA
- MUZEJ HRASTNIK
- KULTURNI DOM DOL
- ŠPORTNA DVORANA HRASTNIK
- ŠPORTNA DVORANA DOLANKA
- BAZEN HRASTNIK


Prav tako je prepovedana uporaba otroških igrišč in fitnesa na prostem.


V času uradnih ur so dosegljivi preko telefona 03/56 42 370 ali e-pošte krchrastnik@siol.net. O nadomestnih terminih predstav in ostalih dogodkih ter dejavnostih bodo obveščali. Za nujne informacije lahko pokličete 041/664-424. Več informacij na www.krc-hrastnik.si.

 


KNJIŽNICA ANTONA SOVRETA HRASTNIK


Knjižnica je do nadaljnjega zaprta, enako velja za Premično zbirko Steklarna.

 

Do preklica ne bodo izvajali nobenih knjižničnih dejavnosti. Že izposojenega gradiva ne vračajte v knjižnico. Zamudnina se od 13. 3. 2020 ne obračunava, zato ni potrebno, da si izposojeno gradivo podaljšujete sami preko telefona ali sistema Cobiss (Moja knjižnica). Enako velja tudi za rezervacije in obstoječa naročila, ki vas bodo počakala v knjižnici in jih boste lahko prevzeli takoj, ko bo knjižnica ponovno odprta.

 

V tem času so dosegljivi na telefonski številki 040 175 886 od ponedeljka do petka od 8.00 do 12.00. Podatki so dostopni na spletni strani knjižnice http://hra.sik.si/ in na knjižničnem Facebook profilu.

 

 

MLADINSKI CENTER HRASTNIK (MCH)


MCH bo do nadaljnjega zaprt za vse obiskovalce, odpovedane so vse napovedane prireditve in ostala srečanja v prostorih MCH.  Za vsa vprašanja in informacije so na voljo na telefonski številki 01 320 60 85, informacije lahko spremljate tudi na spletni strani www.mch.si.

 

 

MEDOBČINSKI INŠPEKTORAT IN REDARSTVO (MIR)

Do preklica na MIR Zasavje ni uradnih ur.


Z njimi lahko pridete v stik preko telefonske številke 0820 507 94, faksa 0820 507 97, elektronske pošte mir@trbovlje.si ali po pošti na naslov Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje, Ulica 1. junija 36, 1420 Trbovlje.