V središču

Domov / 

Arhiv v središču  / 

V središču

Nazaj

Občina Hrastnik

Kontaktne informacije

Občina Hrastnik

Pot Vitka Pavliča 5

1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350

Fax.: 03/56 54369

E: obcina.hrastnik@hrastnik.si

 

Uradne ure (vložišče)

Pon, tor, čet, pet: 8:00 – 12:00

Sre: 8:00 - 12:00, 14:00 - 17:00

 

Uradne ure (stranke)

Pon, pet: 8:00 – 12:00

Sre: 8:00 - 12:00, 14:00 - 17:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

Baloni solidarnosti

Občina Hrastnik pomaga pri realizaciji velike dobrodelne akcije Baloni solidarnosti, ki jo pripravljata Osnovna šola narodnega heroja Rajka in Občinska zveza prijateljev mladine Hrastnik. Akcija bo potekala ob robu številnih decembrskih prireditev v občini - poiščite stojnico s pisanimi baloni. Z vašim prostovoljnim prispevkom darujete za nakup posebne šolske mize za invalidne otroke in omogočate letovanje otrok iz socialno šibkih družin. V zahvalo pa vam podarjamo balon solidarnosti.  

 Tudi na Občini Hrastnik se namreč še kako dobro zavedamo, da življenje nekaterim postavlja visoke ovire na njihovi poti do sreče. Ves čas skušamo pomagati in spodbujati razvoj in delovanje vseh organizacij, ki ljudem vlivajo upanje in jim omogočajo družbeno vključenost. Zato bomo letos v času decembrskih praznovanj dobrodelno noto skušali še posebej poudariti.

Na prvem mestu so seveda otroci, za katere je praznični čas še posebej čaroben in poln pričakovanj. Občinski zvezi prijateljev mladine bomo pomagali pri obdaritvi otrok in omogočili postavitev pravljične dežele, izvedbo različnih ustvarjalnih delavnic, predstav, animacij in drugih dejavnosti, kjer se bodo otroci družili, zabavali in doživeli čaroben praznični utrip. Vse prireditve za otroke bodo popolnoma brezplačne, saj želimo omogočiti vključenost vseh naših otrok.

Številna društva in zavodi v decembru pripravljajo široko paleto prireditev. Na Občini Hrastnik smo se odločili, da jih pri izvedbi podpremo, hkrati pa tudi pozovemo, da del svojih sredstev namenijo v dobrodelne namene. Moški pevski zbor Svoboda Hrastnik bo tako prispeval del vstopnine od dobrodelnega koncerta. Del izkupička od prodanih kart decembrskih koncertov bosta delili tudi Rudarska in Steklarska godba. Tudi številna druga društva bodo organizirala brezplačne predstave in prireditve za otroke in odrasle. Na tem mestu vabimo vse, da se jih udeležimo v čim večjem številu.

Smisel praznovanj je tudi v prijetnem druženju z družino in prijatelji. Na številne prošnje in pobude občanov smo se odločili, da na seznam prireditev 26. decembra vrnemo priljubljeno zabavo za vse občanke in občane v športni dvorani v Hrastniku. Prav je, da se v tem času poveselijo in družijo vse generacije. Denar, ki smo ga v preteklih letih namenili za ognjemet, bomo znova namenili v humanitarne namene. Z dobrim namenom se bomo odpovedali tudi vsem poslovnim novoletnim darilom ter zanje predvidena sredstva namenili pomoči potrebnim.

Sredstva, ki jih bomo uspeli zbrati v dobrodelne namene, bomo poleg zgoraj že omenjene posebne šolske mize ter letovanja in počitniških aktivnosti otrok iz socialno šibkih družin namenili tudi za pomoč humanitarnim organizacijam, ki neposredno pomagajo našim občanom v stiski.