V središču

Domov / 

Arhiv v središču  / 

V središču

Nazaj

Občina Hrastnik

Kontaktne informacije

Občina Hrastnik

Pot Vitka Pavliča 5

1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350

Fax.: 03/56 54369

E: obcina.hrastnik@hrastnik.si

 

Uradne ure (vložišče)

Pon, tor, čet, pet: 8:00 – 12:00

Sre: 8:00 - 12:00, 14:00 - 17:00

 

Uradne ure (stranke)

Pon, pet: 8:00 – 12:00

Sre: 8:00 - 12:00, 14:00 - 17:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

Hrastnik WiFi

Uporabniki brezžičnih omrežij ste v mesecu decembru na seznamu razpoložljivih omrežij na vaših prenosnih napravah verjetno že opazili omrežje občine Hrastnik. Hrastnik WiFi je dostopen v središču Hrastnika in Dola ter nam omogoča brezplačni dostop do interneta za dve uri na dan. Hrastnik WiFi tako občankam in občanom, obiskovalcem in turistom z minimalno hitrostjo prenosa 1 Mbit/s (download) ponuja sodobno uporabniško izkušnjo dostopa do širokopasovnega interneta.

 

S signalom Hrastnik WiFi smo prednostno pokrili območja, kjer se zadržuje največ ljudi in kjer se odvijajo večje prireditve. Signal je viden v ožjem središču Hrastnika, v okolici Delavskega doma, v celotnem športnem parku na Logu, v hrastniški osnovni šoli, v športni dvorani Hrastnik, na tržnici in pri Mladinskem centru, pri občinski stavbi, v središču Dola pri Hrastniku, pri dolskem gasilskem domu, v dvorani Dolanka in okolici in na podružnični šoli na Dolu.

Omrežje potrebuje vidni kontakt do oddajnikov, ki so jih strokovnjaki iz podjetja T.R.I. d.o.o. namestili na več kot 30 lokacijah po občini. Na področju z WiFi signalom se lahko priklopite z dlančniki, GSM aparati in prenosniki, ki podpirajo dostop z WLAN-om. Tega na napravah aktivirajte in pojavi se vam naslov brezžičnega omrežja (SSID) Info WiFi. Na vstopnem portalu izberete brezplačni dostop in že ste na internetu.

Dostop je omejen na dve uri na dan, vendar se lahko na omrežje priklopite večkrat po manj časa. Na vstopnem portalu lahko najdete tudi koledar vseh prireditev v občini Hrastnik in koristne povezave na nekatere organizacije, ki pokrivajo področja turizma, športa, kulture in mladih. Dostop do teh informacij je časovno neomejen.

Občina Hrastnik se pridružuje slovenskim in tujim občinam ter mestom, ki takšen dostop do svetovnega spleta že omogočajo. Upamo, da bo tudi možnost uporabe brezžičnega omrežja občini prinesla nov informacijski zagon, še posebej na področju uporabe in razvoja novih mobilnih informacijskih tehnologij. S tem dodajamo nov kamenček v mozaik naših prizadevanj za vzpostavitev spodbudnega in kreativnega okolja,  ki bo v našo sredino pritegnil nove razvojne programe.