V središču

Domov / 

Arhiv v središču  / 

V središču

Nazaj

Kontaktni podatki

Kontaktni podatki Občine Hrastnik

Občina Hrastnik
Pot Vitka Pavliča 5
1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350
Fax.: 03/56 54369
E-pošta: obcina.hrastnik@hrastnik.si

Poslovni čas Občinske uprave
Pon, tor, čet: 8:00-15:00
Sre: 7:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

 

Uradne ure
Pon, tor: 8:00-12:00 in 13:00-15:00
Sre: 7:00-12:00 in 13:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

Srečno in varno v šolo

 

Drage učenke in učenci,

 

spet je pred nami prvi šolski dan. V šolskih klopeh vas znova čakajo vaši prijatelji, veliko novih spoznanj, uspehov, pa tudi zahtevnih preizkusov. Prepričan sem, da jih boste, tako kot v preteklih letih, opravili po vaših najboljših močeh, da boste pridobili še več znanja in boljših ocen. 


V naši občini imamo letos 64 prvošolcev. Prvič boste prestopili šolski prag in začeli dolgo in zanimivo pot šolanja. Gotovo ste polni pričakovanj in tudi vprašanj. Brez skrbi, na vaši poti vam bomo stali ob strani skupaj starši, učitelji in sošolci. 


To šolsko leto bo naša odgovornost še toliko večja. Kot gotovo že veste, se je po 87 letih od odprtja začela težko pričakovana obnova in novogradnja osnovne šole na Dolu. Prenovljena šola bo ustvarila pogoje za še bolj kakovostno delo učencev in strokovnega kadra na šoli. Pomenila bo tudi dobrodošlo pridobitev za krajanke in krajane Dola, saj bo z novo infrastrukturo omogočala razvoj novih dejavnosti na različnih družbenih področjih. 


Da bo ena največjih investicij v naši lokalni skupnosti končana do začetka prihodnjega leta, bo potrebno veliko truda in vztrajnosti pa tudi potrpežljivosti, tako učencev, učiteljev, staršev kot lokalne skupnosti. 


Spoštovane učiteljice in učitelji, dragi starši in stari starši!


Prepričan sem, da se bomo hitro privadili nekoliko zahtevnejše organizacije pouka v tem šolskem letu in da bomo skupaj storili vse, kar je v naših močeh, da bo delo na različnih lokacijah še vedno potekalo strokovno, odgovorno in tudi varno. To leto vam zato še posebej vsem polagam na srce, da smo na naše najmlajše na prvi šolski dan in vse naslednje dni še posebej pozorni - predvsem vozniki in vsi tisti, ki bomo šolarjem pomagali priti varno do šole.


Naša skupna naloga in odgovornost je, da mladim zagotovimo pot do znanja in spretnosti, s katerimi se bodo vključili v razvojno prizadevanje naše skupnosti. Samo z usklajenim delovanjem jim bomo lahko omogočili kakovostno izobraževanje in resnične priložnosti za zaposlovanje. Le tako si bodo lahko ustvarili lastno varnost, svoje družine in dobro prihodnost.


Bodimo strpni in solidarni in izpolnile se nam bodo želje in vsa pričakovanja. Vsem skupaj želim prijeten prvi šolski dan in uspešno šolsko leto. 


Srečno!


Miran Jerič
župan