Društvo Sožitje Hrastnik

Domov / 

Življenje v Hrastniku  / 

Društva  / 

Ostala društva  / 

Društvo Sožitje Hrastnik

Nazaj
Avto moto društvo HrastnikCB radio klubČebelarsko društvo HrastnikDruštvo za preprečevanje osteoporozeDruštvo RastKlub Brigadirjev ZasavjaDruštvo diabetikov HrastnikDruštvo Hrast Pina HrastnikDruštvo hrbteničarjev ZasavjeDruštvo invalidov HrastnikDruštvo invalidov SlovenijeDruštvo kmečkih žena in deklet HrastnikDruštvo Sožitje HrastnikDruštvo tabornikov rod temnega hrasta HrastnikDruštvo upokojencev Dol pri HrastnikuDruštvo upokojencev HrastnikDruštvo vojaških vojnih invalidov HrastnikDruštvo vojnih invalidov ZasavjeDruštvo ŽelodkiGasilska zveza HrastnikKlub Študentska organizacija HrastnikKlub za razvoj mladih in odraslih M.GKonjerejsko društvo HrastnikKorak naprej - društvo za poz.sprememebeKrajevna organizacija društva izgnancev HrastnikLetalsko modelarsko društvo KanjaLovska družina Dol pri HrastnikuLovska družina HrastnikZdruženje borcev za vrednote NOBObčinsko združenje slovenskih častnikov HrastnikObmočno združenje RK HrastnikProstovoljno gasilsko društvo Dol pri HrastnikuProstovoljno gasilsko društvo HrastnikProstovoljno gasilsko društvo MarnoProstovoljno gasilsko društvo Prapretno HrastnikProstovoljno gasilsko društvo TurjeProstovoljno industrijsko gasilsko društvo Rudnik HrastnikProstovoljno industrijsko gasilsko društvo Steklarna HrastnikProstovoljno industrijsko gasilsko društvo TKI HrastnikPtica - društvo za mlade - ZasavjeRadioklub HrastnikRibiška družina HrastnikSadjarsko društvo HrastnikTuristično društvo HrastnikZdruženje šoferjev in avtomehanikov

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

Društvo Sožitje Hrastnik

Log 19
1430 Hrastnik

Kontakt: g. Sandi Simončič
tel.:  041/612-924

fax:  03/56-43-434
e-pošta: info@sozitje-hrastnik.si
e-naslov:http//www.sozitje-hrastnik.si
    
Društvo SOŽITJE HRASTNIK deluje pod okriljem ZVEZE SLOVENSKIH DRUŠTEV SOŽITJE. Namen društva je pomoč osebam z motnjo v duševnem razvoju. Je nestrankarska, nepridobitna in prostovoljna organizacija za pomoč članom, njihovim staršem in članom družine.

Mogoče se to sliši nekoliko preveč strokovno, naj vam povem, da smo čisto običajni ljudje, ki jim drugačnost in pomoč sočloveku ni tuja. Naši člani so ljudje, ki lahko na različnih področjih dosegajo čudovite rezultate in se ji veselijo prav toliko kot njihovi »normalni« sovrstniki. Beseda »normalno« je namenoma v narekovajih, saj lahko vsakemu človeku pomeni nekaj drugega.

Za družine organiziramo seminarje za izobraževanje družin, vikend seminarji za brate in sestre, program ohranjevanja psihofizičnega zdravja družin(letovanje).
    
S temi oblikami se želi družinam pomagati pri razumevanju prizadetosti, lajšati bolečino, se sprijazniti z dejstvom in uvideti, da je življenje kljub prizadetosti lahko lepo.

Za člane organiziramo računalništvo, trening socialnih spretnosti, program skrbi za samega sebe, dramske delavnice, glasbene delavnice, doživljajski tabori …
Namen teh delavnic in vikend seminarjev je naše člane usposobiti za čimbolj samostojno življenje, seveda v okviru njihovih sposobnosti in možnosti. Pri teh dejavnostih se naši člani spoznavajo in družijo, ter pridobivajo na samozavesti.

Samo Društvo SOŽITJE HRASTNIK pa na lokalni ravni nudi plavanje in učenje plavanja pod strokovnim vodstvom, pohodništvo na bližnje hribe, aerobika-plesne vaje, udeležbo na športnih tekmovanjih(regijske igre in specialna olimpijada), računalniško opismenjevanje, kuharska delavnica, rojstno dnevna praznovanja, pikniki, izleti, novoletno srečanje z Dedkom Mrazom. Za prihodnost smo si zadali nekaj upamo uresničljivih ciljev, pridobitev bivalne ali stanovanjske skupnosti, pridobitev društvenih prostorov, pridobitev prevoznega sredstva za člane,….

Biti drugačen nikakor ne pomeni biti slab, odbijajoč. Najlepše kar drugačnim lahko poklonimo, je, da jih sprejemamo, da se med nami ne počutijo kot odvečno breme. (Janja Stošicky,dr.med.)