Občinsko združenje slovenskih častnikov Hrastnik

Domov / 

Življenje v Hrastniku  / 

Društva  / 

Ostala društva  / 

Občinsko združenje slovenskih častnikov Hrastnik

Nazaj
Avto moto društvo HrastnikCB radio klubČebelarsko društvo HrastnikDruštvo za preprečevanje osteoporozeDruštvo RastKlub Brigadirjev ZasavjaDruštvo diabetikov HrastnikDruštvo Hrast Pina HrastnikDruštvo hrbteničarjev ZasavjeDruštvo invalidov HrastnikDruštvo invalidov SlovenijeDruštvo kmečkih žena in deklet HrastnikDruštvo Sožitje HrastnikDruštvo tabornikov rod temnega hrasta HrastnikDruštvo upokojencev Dol pri HrastnikuDruštvo upokojencev HrastnikDruštvo vojaških vojnih invalidov HrastnikDruštvo vojnih invalidov ZasavjeDruštvo ŽelodkiGasilska zveza HrastnikKlub Študentska organizacija HrastnikKlub za razvoj mladih in odraslih M.GKonjerejsko društvo HrastnikKorak naprej - društvo za poz.sprememebeKrajevna organizacija društva izgnancev HrastnikLetalsko modelarsko društvo KanjaLovska družina Dol pri HrastnikuLovska družina HrastnikZdruženje borcev za vrednote NOBObčinsko združenje slovenskih častnikov HrastnikObmočno združenje RK HrastnikProstovoljno gasilsko društvo Dol pri HrastnikuProstovoljno gasilsko društvo HrastnikProstovoljno gasilsko društvo MarnoProstovoljno gasilsko društvo Prapretno HrastnikProstovoljno gasilsko društvo TurjeProstovoljno industrijsko gasilsko društvo Rudnik HrastnikProstovoljno industrijsko gasilsko društvo Steklarna HrastnikProstovoljno industrijsko gasilsko društvo TKI HrastnikPtica - društvo za mlade - ZasavjeRadioklub HrastnikRibiška družina HrastnikSadjarsko društvo HrastnikTuristično društvo HrastnikZdruženje šoferjev in avtomehanikov

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

Občinsko združenje slovenskih častnikov Hrastnik

Cesta 1. maja 52
1430 Hrastnik

Kontakt: David Srebotnik
tel.:  041/828 797


Opis društva


Občinsko združenje slovenskih častnikov Hrastnik je društvo, ki združuje na prostovoljni osnovi osebe, ki so pridobile vojaški častniški ali podčastniški čin z območja občine Hrastnik.

Z izvajanjem programa dela svoje članstvo seznanja z novostmi na obrambnem področju države in ob tem sodeluje s Slovensko vojsko. Združenje organizira strokovno predavanja z vojaškega oz. obrambno zaščitnega področja, strokovne ekskurzije in pohode, ki so popestreni z vojaškimi aktivnostmi z namenom, da se dopolnjuje in ohranja vojaško strokovno znanje članov. Ob svojih aktivnostih seznanja članstvo in druge občane z možnostmi vključevanja v Slovensko vojsko.

V združenju deluje tudi strelska sekcija, kjer članom omogočeno streljanje s pištolami in revolverji ter vojaško puško. Tekmovalne ekipe pa se udeležujejo tudi strelskih tekmovanj. Člani združenja se udeležujejo tudi aktivnosti, ki jih organizirajo druga društva kot so veteranka borčevska združenja.
Člani se v večjem številu udeležujejo strokovnih ekskurzij, kjer se seznanjajo z aktivnostmi in nalogami posameznih enot Slovenske vojske. V zadnjih letih je združenje organiziralo oglede mednarodnih vojaških vaj na katerih so sodelovale tudi enote Slovenske vojske.Ob aktivnostih ne pozabimo tudi na družabno življenje članstva.