Prostovoljno industrijsko gasilsko društvo Steklarna Hrastnik

Domov / 

Življenje v Hrastniku  / 

Društva  / 

Ostala društva  / 

Prostovoljno industrijsko gasilsko društvo Steklarna Hrastnik

Nazaj
Avto moto društvo HrastnikCB radio klubČebelarsko društvo HrastnikDruštvo za preprečevanje osteoporozeDruštvo RastKlub Brigadirjev ZasavjaDruštvo diabetikov HrastnikDruštvo Hrast Pina HrastnikDruštvo hrbteničarjev ZasavjeDruštvo invalidov HrastnikDruštvo invalidov SlovenijeDruštvo kmečkih žena in deklet HrastnikDruštvo Sožitje HrastnikDruštvo tabornikov rod temnega hrasta HrastnikDruštvo upokojencev Dol pri HrastnikuDruštvo upokojencev HrastnikDruštvo vojaških vojnih invalidov HrastnikDruštvo vojnih invalidov ZasavjeDruštvo ŽelodkiGasilska zveza HrastnikKlub Študentska organizacija HrastnikKlub za razvoj mladih in odraslih M.GKonjerejsko društvo HrastnikKorak naprej - društvo za poz.sprememebeKrajevna organizacija društva izgnancev HrastnikLetalsko modelarsko društvo KanjaLovska družina Dol pri HrastnikuLovska družina HrastnikZdruženje borcev za vrednote NOBObčinsko združenje slovenskih častnikov HrastnikObmočno združenje RK HrastnikProstovoljno gasilsko društvo Dol pri HrastnikuProstovoljno gasilsko društvo HrastnikProstovoljno gasilsko društvo MarnoProstovoljno gasilsko društvo Prapretno HrastnikProstovoljno gasilsko društvo TurjeProstovoljno industrijsko gasilsko društvo Rudnik HrastnikProstovoljno industrijsko gasilsko društvo Steklarna HrastnikProstovoljno industrijsko gasilsko društvo TKI HrastnikPtica - društvo za mlade - ZasavjeRadioklub HrastnikRibiška družina HrastnikSadjarsko društvo HrastnikTuristično društvo HrastnikZdruženje šoferjev in avtomehanikov

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

Prostovoljno industrijsko gasilsko društvo Steklarna Hrastnik

CESTA 1.MAJA 6
1430 HRASTNIK

e- pošta: gasilci@steklarna- hrastnik.si

Predsednik: Robert Sticher

Poveljnik: Tomaž Žagar

   
Prostovoljno industrijsko gasilsko društvo Steklarna Hrastnik

Spoštovani!

PiGD Steklarna Hrastnik je eno od 8 društev v gasilski zvezi Hrastnik. Bilo je ustanovljeno 21 julija 1929 in sicer na pobudo takratnega poveljnika PGD Hrastnik mesto tov. Dolinšek Avgusta. Na ustanovnem sestanku se je zbralo 36 ustanovnih članov, kateri so med seboj izbrali prvega načelnika in sicer ing. Žmavc Ivana in poveljnika Veršnak Franca. Tako so bili postavljeni temelji društva, ki bo v letu 2009 slavilo 80 let delovanja. Društvo je v teh letih doživelo veliko sprememb tako dobrih kot slabih, vseeno pa je uspelo po zaslugi svojih članic in članov preživeti to 80 letno obdobje. Pri tem ne smemo pozabiti, da je del zaslug tudi na Steklarni Hrastnik, ki je vsa ta leta podpirala delovanje društva.

Društvo spada v 2. kategorijo industrijskih gasilskih društev, naš delokrog pa obsega obe steklarni. Smo sodobno opremljeni, ravno tako pa skrbimo za primerno gasilsko izobrazbo naših operativnih članov.

Od vozil imamo TAM 130 T11 z gasilsko oznako GVS-V (gasilsko vozilo s prahom in vodo) v katerem se nahaja vsa potrebna oprema za gašenje in reševanje. Od vozil imamo tudi VW transporter z gasilsko oznako GVM-1 (gasilsko vozilo moštveno) namenjeno za prevoz moštva, kateremu se lahko doda priklopnik z motorno brizgalno.

Društvo je včlanjeno v gasilsko zvezo Hrastnik in enakovredno sodeluje v vseh aktivnostih zveze.