Predstavitev

Kontaktni podatki

Kontaktni podatki Občine Hrastnik

Občina Hrastnik
Pot Vitka Pavliča 5
1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350
Fax.: 03/56 54369
E-pošta: obcina.hrastnik@hrastnik.si

Poslovni čas Občinske uprave
Pon, tor, čet: 8:00-15:00
Sre: 7:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

 

Uradne ure
Pon, tor: 8:00-12:00 in 13:00-15:00
Sre: 7:00-12:00 in 13:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

Predstavitev

Šport je v občini Hrastnik vedno veljal za izjemno pomembno družbeno dejavnost. Pred desetletji so se krojili vrhunski dosežki v namiznem tenisu, kegljanju, gimnastiki, tradicionalno uspešni pa so bili tudi športniki na divjih vodah. V zadnjih letih so se nekaterim tradicionalnim športom pridružili novi, nekatere športne panoge, tako je pač v življenju, pa so ugasnile. Prav tako smo v občini poskrbeli za ustrezno infrastrukturo, namenjeno vadbi. Tako se Hrastničani ponašamo z več balinišči, sodobnim kegljiščem, dvema športnima dvoranama in manjšimi telovadnicami, fitnes centri, Športnim parkom na Logu z zunanjimi igrišči za košarko in rokomet in nogometnim igriščem z atletsko stezo, teniškim parkom z igriščem za odbojko na mivki ter mestnim zimskim bazenom. Ob reki Savi stoji kajakaški center s progami za zahtevne kajakaše in začetnike. Tudi za gibanje v naravi je poskrbljeno. Za to se koristijo dobro uhojene planinske in sprehajalne poti za tek in nordijsko hojo. Športna društva skrbijo za tekmovalni šport, vse bolj pa se uveljavljajo tudi privlačne rekreativne dejavnosti. Nadgradnja vsega so različne prireditve, ki jih organizirajo športni zanesenjaki( Mednarodno prvenstvo v malem rokometu, Kolesarski vzpon na Kal, Tekmovanje plesno navijaških skupin Rom pom pon). Za športne objekte skrbi javni zavod Kulturno rekreacijski center Hrastnik.

Skoraj vsa športna društva so včlanjena v Športno zvezo Hrastnik. Ta vsako leto proglaša najboljše športnike v občini in podeljuje priznanja ekipam, tekmovalcem, trenerjem in športnim delavcem.

Najboljše rezultate so v zadnjih dveh desetletjih dosegli kajakaši Brodarskega društva Steklarna Hrastnik. Klub je vseskozi rasel tekmovalno in organizacijsko. Člani društva so posebej ponosni na tekmovalne dosežke, še posebno na dosežke Petra Kauzerja ml., evropskega in dvakratnega svetovnega prvaka, ter dvakratnega zmagovalca svetovnega pokala. Za dosežke smo se mu Hrastničani oddolžili v letu 2006 s podelitvijo naziva častni občan.

Omeniti je potrebno tudi atletskega veterana Valterja Moljka, ki je pri sedemdesetih letih v letu 2010 v Kanadi postal svetovni veteranski prvak v skoku v višino.

Odlične rezultate dosegajo tudi člani in članice Karate kluba Hrastnik, Kolesarskega društva Hrastnik, Kegljaškega kluba Sinet, v zadnjem času pa tudi mladi člani in članice Namizno teniškega kluba Hrastnik, ki je po nekaj letih premora ponovno pričel z delovanjem.

Med moštvenimi športi so v zadnjem času najuspešnejši košarkarji Košarkarskega kluba GD Hrastnik in rokometaši Rokometnega kluba Dol TKI. Pozabiti pa ne smemo tudi nogometašev Nogometnega kluba Hrastnik, ki imajo v občini med ekipnimi športi najdaljšo tradicijo, saj delujejo že več kot osemdeset let.

Dejavni so tudi planinci v Planinskem društvu Hrastnik in Planinskem društvu Dol pri Hrastniku in strelci v Strelskem društvu Rudnik.