Prostovoljno industrijsko gasilsko društvo Steklarna Hrastnik

Domov / 

Življenje v Hrastniku  / 

Zaščita in reševanje  / 

Društva  / 

Prostovoljno industrijsko gasilsko društvo Steklarna Hrastnik

Nazaj

Prostovoljno industrijsko gasilsko društvo Steklarna Hrastnik

CESTA 1.MAJA 6
1430 HRASTNIK

e- pošta: gasilci@steklarna- hrastnik.si

 


PiGD Steklarna Hrastnik je eno od 8 društev v gasilski zvezi Hrastnik. Bilo je ustanovljeno 21 julija 1929 in sicer na pobudo takratnega poveljnika PGD Hrastnik mesto tov. Dolinšek Avgusta. Na ustanovnem sestanku se je zbralo 36 ustanovnih članov, kateri so med seboj izbrali prvega načelnika in sicer ing. Žmavc Ivana in poveljnika Veršnak Franca. Tako so bili postavljeni temelji društva, ki bo v letu 2009 slavilo 80 let delovanja. Društvo je v teh letih doživelo veliko sprememb tako dobrih kot slabih, vseeno pa je uspelo po zaslugi svojih članic in članov preživeti to 80 letno obdobje. Pri tem ne smemo pozabiti, da je del zaslug tudi na Steklarni Hrastnik, ki je vsa ta leta podpirala delovanje društva.

Društvo spada v 2. kategorijo industrijskih gasilskih društev, naš delokrog pa obsega obe steklarni. Smo sodobno opremljeni, ravno tako pa skrbimo za primerno gasilsko izobrazbo naših operativnih članov.

Od vozil imamo TAM 130 T11 z gasilsko oznako GVS-V (gasilsko vozilo s prahom in vodo) v katerem se nahaja vsa potrebna oprema za gašenje in reševanje. Od vozil imamo tudi VW transporter z gasilsko oznako GVM-1 (gasilsko vozilo moštveno) namenjeno za prevoz moštva, kateremu se lahko doda priklopnik z motorno brizgalno.

Društvo je včlanjeno v gasilsko zvezo Hrastnik in enakovredno sodeluje v vseh aktivnostih zveze.